210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Ψυχική Οδύνη 470.000 ευρώ στους συγγενείς του 23χρονου θανόντος - Επιβίβαση σε όχημα με μεθυσμένο οδηγό - Απορριπτέα

Εκτροπή ΙΧΕ και πρόσκρουση

 σε κολόνα φωτισμού

 

Αποκλειστική υπαιτιότητα οδηγού ΙΧΕ ο οποίος οδηγώντας σε κατάσταση  μέθης  (0,95 εκατοστά του γραμμαρίου κατά λίτρο αίματος) με υπερβολική για τις συνθήκες ταχύτητα (νυκτερινές ώρες, εντός κατοικημένης περιοχής, όπου η οδός ήταν υγρή και δεν υπήρχε φωτισμός), εξερχόμενος από αριστερή στροφή και λόγω του υγρού οδοστρώματος, απώλεσε τον έλεγχο του οχήματός του εξετράπη της πορείας του προς τα αριστερά, με αποτέλεσμα ανήλθε στη διαχωριστική νησίδα των δύο ρευμάτων και στη συνέχεια, αφού προσέκρουσε στην κείμενη επ’ αυτής κολόνα φωτισμού, ανατράπηκε, έχοντας ήδη εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (παράβαση άρθρ.12 παρ.1, 19 παρ.1 και 2, 20 παρ.1 του ΚΟΚ).

 

Ένσταση Συντρέχοντος Πταίσματος

Επιβίβαση σε όχημα με μεθυσμένο οδηγό – Απορριπτέα (1)

 

  Από κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν προέκυψε ότι είχε γίνει αντιληπτό τόσο από τους επιζήσαντες όσο και από τον θανόντα συνεπιβάτη, οι οποίοι ήσαν μαζί με τον οδηγό του οχήματος σε γαμήλια δεξίωση, ότι αυτός είχε κάνει χρήση αλκοόλ, , η οποία τους ήταν γνωστό ότι του απαγορευόταν λόγω των προβλημάτων υγείας του (καρκινοπαθής, υποβαλλόμενος σε χημειοθεραπεία). Επιπροσθέτως δεν  ήταν εξωτερικά αντιληπτή – λόγω του μετρίου μεγέθους της μέθης – η επίδραση που αυτή είχε στην οδηγική του ικανότητα, πράγμα που αποδείχθηκε συνδυαστικά από το τελικό αποτέλεσμα και τις μετρήσεις στο αίμα του, δίνοντας έτσι εύλογα την εντύπωση στους επιβαίνοντες στο όχημα τους φίλους του ότι, είναι σε καλή κατάσταση, δυνάμενος να οδηγήσει και να μεταφέρει αυτούς ασφαλώς. Απορριπτέα συνεπώς η σχετική ένσταση ως κατ΄ουσίαν αβάσιμη.

 

 

Ψυχική Οδύνη 470.000 ευρώ

Για τον θάνατο 23ετούς ανυπαίτιου συνεπιβάτη σπουδαστή επί πτυχίω στο τμήμα Λογιστικής στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας ΤΕΙ,

Επιμεριζόμενα :

Ανά  110.000 ευρώ σε κάθε γονέα (αντί των 120.000 ευρώ πρωτοδίκως επιδικασθέντων).

Ανά 65.000 ευρώ σε καθένα από τους δύο αδελφούς (αντί των 60.000 ευρώ πρωτοδίκως επιδικασθέντων).

Ανά 30.000 ευρώ σε καθένα από τους δύο παππούδες και δύο γιαγιάδες.

 

 

Σχόλια – Παρατηρήσεις

1. Ένσταση συντρέχοντος πταίσματος-επιβίβαση σε όχημα με μεθυσμένο οδηγό

 Βλ. σχετική ύλη ΑΠ 412/2015,   μετά σχετικών σχολίων παρατηρήσεων και νομολογία ΕΣυγκΔ 2015/427

 

 

 

 

 

Απόφ.Εφ.Αθ.

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της απόφασης μαζί με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις θα πρέπει να είστε συνδρομητής στην Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου ή στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών ο Σόλων με πάνω από 10.000 χρήστες.  

 

Εάν είστε συνδρομητής πατήστε το σύνδεσμο λίγο πιο κάτω με την ένδειξη (Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε εδώ) και συμπληρώστε τους κωδικούς σας.   

 

Εάν δεν τους έχετε ακόμα προμηθευτεί επικοινωνήστε στο 210.9824002 ή στο 6977.000500  

 

Εάν επιθυμείτε να γίνεται τώρα συνδρομητής και να ενημερώνεστε και

 

υπεύθυνα μέσα από τις στήλες του περιοδικού τότε πατήστε εδώ  (Για εγγραφή στο περιοδικό) καθώς επίσης και για να λαμβάνετε άμεσα στο email σας ειδήσεις νομικού ενδιαφέροντος, σχολιασμένη επίκαιρη νομολογία, και νομικά άρθρα και σύνοψη της σημαντικότερης Νομολογίας- Αρθρογραφίας -Νομοθεσίας των τελευταίων μηνών 

 

Για να δείτε πρώτα το video επίδειξη της Τράπεζας Νομικών Πληροφοριών ο Σόλων By Google πατήστε εδώ  

 

 

 

Εάν αποφασίσατε τώρα να εγγραφείτε στην Τράπεζα πληροφοριών που χρησιμοποιούν πάνω από 10.000 μέλη τότε πατήστε εδώ (Για εγγραφή στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών).

 

 

 

Για άμεση επικοινωνία καλέστε το 210.9824002 ή το 6977.000500 Email: info@esd.gr  

 

Εάν είστε συνδρομητής πατήστε το σύνδεσμο από κάτω με την ένδειξη

 

(Διαβάστε περισσότερα)

 

 Διαβάστε επίσης: Ψυχική Οδύνη 870.000 ευρώ για τον θάνατο 42ετους σε τροχαίο ατύχημα

 

...

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.