210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Παράσυρση Πεζού σε στάση Λεωφορείου Εγκατάλειψη τόπου Ατυχήματος-Ψυχική Οδύνη 200.000 ευρώ ΝΕΟ

Παράσυρση Πεζού

σε στάση Λεωφορείου

Εγκατάλειψη τόπου Ατυχήματος

 

  Αποκλειστική υπαιτιότητα του οδηγού ΙΧΕ ο οποίος οδηγώντας με μεγάλη ταχύτητα απώλεσε τον έλεγχο του οχήματός του και παραβιάζοντας διπλή διαχωριστική γραμμή εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παρασύροντας πεζό που ανέμενε σε στάση αστικού λεωφορείου, (παράβαση άρθρ. 5 παρ. 8α, 12 παρ. 1, 16 παρ.1 και 19 παράγραφοι 1, 3 του ΚΟΚ). Ο οδηγός στη συνέχεια εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος και ανευρέθη μετά από έρευνες της Αστυνομίας στην οικία της μητέρας του, ιδιοκτήτριας του ζημιογόνου αυτοκινήτου.

 

 

 

Στέρηση Διατροφής

Ένσταση Ασφαλιστικής Εταιρίας

εξ ΑΚ 300 λήψης μέτρων προς μείωση της έκτασης της ζημίας της εφεσιβλήτου - Απορριπτέα

 

 

Η ανωτέρω ένσταση απορρίπτεται ως αόριστη, διότι η εκκαλούσα δεν προσδιορίζει - για την πληρότητα του περιεχομένου της – το ποσό το οποίο κατά τη κρίση της θα αποκέρδαινε η αντίδικος της από την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας, κατά το οποίο θα μειωθεί η τυχούσα αποζημίωση που θα επιδικαζόταν σ΄αυτή για στέρηση διατροφής.

Τα  αυτά, ως προς την ανωτέρω ένσταση, αφού δέχθηκε και το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, το οποίο την απέρριψε ως αόριστη και ανεπίδεκτη δικαστικής εκτίμησης δεν έσφαλε ως προς την ερμηνεία και εφαρμογή του νόμου.

 

 Επιπρόσθετα επισημαίνεται ότι τα όσα η εκκαλούσα ισχυρίζεται περί του ότι η αντίδικός της απεδείχθη ότι «εργάζεται σε Ψητοπωλείο και απολαμβάνει αποδοχών» (τις οποίες δεν προσδιορίζει), αλυσιτελώς προβάλλονται μετά την απόρριψη της πιο πάνω ενστάσεως ως αόριστης, γι’ αυτό και τυγχάνουν απορριπτέα.

Αοριστία Λόγων Έφεσης

 

Η αοριστία του εφετηρίου δεν μπορεί να συμπληρωθεί με τις προτάσεις, ούτε να αναπληρωθεί με παραπομπή σε άλλα δικόγραφα και της αυτής έστω δίκης ή στο δικόγραφο της αγωγής, το οποίο έχει δικαίωμα να ερευνήσει το εφετείο μόνο αν δεχθεί λόγο εφέσεως ως βάσιμο και εξαφανίσει την πρωτόδικη απόφαση.

 

 

Απλή Ομοδικία

Ο κάθε διάδικος ενεργεί ανεξάρτητα από τους άλλους

ομοδίκους του στη δίκη

 

Στην ειδική διαδικασία των αυτοκινήτων οι διάδικοι συνέδονται μεταξύ τους με απλή ομοδικία (άρθρ.74 , 75 ΚΠολΔ) και όχι με αναγκαστική. Συνεπώς καθένας από τους ομοδίκους ενεργεί στη δίκη ανεξάρτητα από τους άλλους και οι πράξεις ή οι παραλείψεις καθενός από αυτούς δεν βλάπτουνς ούτε οφελούν τους άλλους. Εν προκειμένω απορρίπτεται ο σχετικός λόγος έφεσης των εκκαλούντων περί εσφαλμένης απορρίψεως της ενστάσεως εξ ΑΚ 300  την οποία προέβαλε ΜΟΝΟ η συνεναγόμενη ασφαλιστική τους εταιρία, ως προς την υπαίτια και παράνομη παράλειψη της εφεσίβλητης να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προς μείωσης της έκτασης της ζημίας της (για επιδίκαση κονδυλίου στέρησης διατροφής) από τον θάνατο του συζύγου της.

 

 

Ψυχική Οδύνη 200.000 ευρώ

 

 Επιμεριζόμενα :

80.000 ευρω στη σύζυγο

Ανά 60.000 ευρώ σε καθένα από τα δύο τέκνα

 

 

Απόφ.Εφ. Αθ..............

 

.BANNER 600x120_ESD

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της απόφασης μαζί με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις θα πρέπει να είστε συνδρομητής στην Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου ή στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών ο Σόλων με πάνω από 10.000 χρήστες.  

 

Εάν είστε συνδρομητής πατήστε το σύνδεσμο λίγο πιο κάτω με την ένδειξη (Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε εδώ) και συμπληρώστε τους κωδικούς σας.   

 

Εάν δεν τους έχετε ακόμα προμηθευτεί επικοινωνήστε στο 210.9824002 ή στο 6977.000500  

 

Εάν επιθυμείτε να γίνεται τώρα συνδρομητής και να ενημερώνεστε και

 

υπεύθυνα μέσα από τις στήλες του περιοδικού τότε πατήστε εδώ            (Για εγγραφή στο περιοδικό) καθώς επίσης και για να λαμβάνετε άμεσα στο email σας ειδήσεις νομικού ενδιαφέροντος, σχολιασμένη επίκαιρη νομολογία, και νομικά άρθρα και σύνοψη της σημαντικότερης Νομολογίας- Αρθρογραφίας -Νομοθεσίας των τελευταίων μηνών 

 

Για να δείτε πρώτα το video επίδειξη της Τράπεζας Νομικών Πληροφοριών ο Σόλων By Google πατήστε εδώ  

 

http://www.esd.gr/

 

Εάν αποφασίσατε τώρα να εγγραφείτε στην Τράπεζα πληροφοριών που χρησιμοποιούν πάνω από 10.000 μέλη τότε πατήστε εδώ 

 

(Για εγγραφή στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών).

 

 

 

Για άμεση επικοινωνία καλέστε το 210.9824002 ή το 6977.000500 Email: info@esd.gr  

 

Εάν είστε συνδρομητής πατήστε το σύνδεσμο από κάτω με την ένδειξη

 

(Διαβάστε περισσότερα)

 

...

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.