210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Σφάλμα
  • Το άρθρο δεν βρέθηκε

Ατύχημα με κλεμμένο αυτοκίνητο: Τι ισχύει για την ασφαλιστική κάλυψη;

Το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα διοικητικά δικαστήρια, επιδιώκοντας την εναρμόνιση μεταξύ της διαρκώς εντεινόμενης απαίτησης για εφαρμογή των αρχών της «ανοιχτής δικαιοσύνης» (δημοσιότητα, διαφάνεια, πρόσβαση στη νομική πληροφόρηση) και του δικαιώματος σεβασμού των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, η ανάγκη προστασίας του οποίου αποτελεί προτεραιότητα στη σύγχρονη εποχή των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, έχουν δημιουργήσει στον διαδικτυακό τόπο www.adjustice.gr από το έτος 2015, οπότε και τέθηκε σε λειτουργία το ΟΣΔΔΥ ΔΔ, την ιδιαίτερη σελίδα «Αναζήτηση Νομολογίας» (http://www.adjustice.gr/webcenter/portal/ste/ypiresies/nomologies), μέσω της οποίας ο νομικός κόσμος και οι πολίτες έχουν πρόσβαση στις ανωνυμοποιημένες αποφάσεις των δικαστικών σχηματισμών του Συμβουλίου της Επικρατείας από το έτος 1990 και εντεύθεν. Επίσης, στην ίδια σελίδα θα αναρτώνται σύντομα και ανωνυμοποιημένες αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων. Η έρευνα στη νομολογία διευκολύνεται με τη μηχανή αναζήτησης που προσφέρεται στην εν λόγω σελίδα.
Επιθυμώντας την περαιτέρω διευκόλυνση του κοινού στην πρόσβαση στη νομολογία του, το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφασίσει την ανάρτηση, στην εν λόγω σελίδα, και των δικαστικών αποφάσεων των ετών 1929 έως 1989.  Ωστόσο, οι περιορισμένες, στην παρούσα φάση, δυνατότητες ανωνυμοποίησης σε μη επεξεργάσιμα ηλεκτρονικά αρχεία (image pdf) δεν καθιστούν- προσωρινά- δυνατή τη μαζική τους ανωνυμοποίηση. Κατόπιν τούτου, και με γνώμονα την άμεση ανάγκη επίτευξης της κατά τα ανωτέρω εναρμόνισης, το Δικαστήριο ενημερώνει, δια της παρούσας, όσους πολίτες επιθυμούν τη διαγραφή από δικαστικές αποφάσεις των ετών αυτών που τυχόν τους αφορούν, των ονομάτων ή άλλων προσωπικών δεδομένων των ίδιων ή άλλων προσώπων που συνδέονται με αυτούς και δεν είναι εν ζωή ή είναι δικαιοπρακτικώς ανίκανοι, να απευθυνθούν εγγράφως, το αργότερο έως 10.2.2019, στο Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογιών του Συμβουλίου της Επικρατείας, υποβάλλοντας σχετική αίτηση (κατεβάστε την εδώ),  στην οποία θα παραθέτουν τους ειδικούς λόγους που επιβάλλουν την ανωνυμοποίηση. Τα αιτήματα θα εξετασθούν από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου έως 25.2.2019. Από 1.3.2019 θα αναρτηθούν χωρίς ανωνυμοποίηση οι αποφάσεις, για τις οποίες είτε δεν υποβλήθηκαν αιτήσεις ή οι υποβληθείσες αιτήσεις απορρίφθηκαν. Τα ανωτέρω ισχύουν και για τις αποφάσεις των ετών 1990- 2018 που, ενδεχομένως, δεν έχουν ανωνυμοποιηθεί ή που τυχόν έχουν ανωνυμοποιηθεί ανεπαρκώς. Επισημαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναβάθμισης των εργαλείων ανωνυμοποίησης, ώστε, στο άμεσο μέλλον, το Δικαστήριο να είναι σε θέση να προβεί στην ανωνυμοποίηση όλων, ανεξαιρέτως, των δικαστικών αποφάσεων.
 
 

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.