210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Δικηγόρος με σχέση έμμισθης Εντολής Αορίστου Χρόνου,στο Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων – Μεταφερθείς στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ δικαιούται την προσαύξηση 10% του οικείου ΜΚ ως προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του ταμείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ΝΕΟ

Δυνάμει αποφάσεως του ΔΣ, του Ταμείου Ασφάλισης Ξενοδοχουπαλλήλων , ο ενάγων και ήδη εφεσίβλητος δικηγόρος του ΔΣΑ, προσλήφθηκε με σύμβαση έμμισθης εντολής αορίστου χρόνου, καταλαμβάνοντας κενή οργανική θέση δικηγόρο, στην προβλεπόμενη από τον οργανισμό του ταμείου, νομική υπηρεσία. Επίσης, δυνάμει αποφάσεως του ΔΣ του ταμείου, ο ενάγων ορίστηκε από 1-12-07 Προιστάμενος Οργανικής μονάδας της Νομικής Υπηρεσίας του Ταμείου Ασφάλισης Ξενοδοχουπαλλήλων , οπότε και αυτός ελάμβανε το δικαιούμενο, δυνάμει του άρθρου 12 του Ν. 1816/88, επίδομα.

Αναιρετική Διαδικασία κατ΄άρθρ. 560 αρ. 1 του ΚΠολΔ

Στο ΙΚΑ λειτουργεί γραφείο Νομικού Συμβούλου του Κράτους, στο οποίο, μεταξύ άλλων, ανήκει η αρμοδιότητα της, ενώπιον όλων των Δικαστηρίων και Αρχών, παράστασης και υπεράσπισης κάθε κατηγορίας και φύσης , υποθέσεων , της αρμοδιότητάς του , δυνάμει των διατάξεων του θεσμικού ΑΝ 1846/51 και του άρθρου 5 του Ν. 3210/55.

Εφόσον την θέση προϊσταμένου νομικής υπηρεσίας, ασκεί εκ του νόμου, Νομικός Σύμβουλος του Κράτους, ο εκκαλών – ενάγων , δεν δύναται να ασκήσει τέτοια καθήκοντα, οπότε και δεν δικαιούται το επίδομα προϊσταμένου. Το δικαστήριο εσφαλμένα ερμήνευσε και εφάρμοσε τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 5 του Ν. 3655/08. Ο αναιρεσείων , μεταφερθείς στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, από 1-8-08, εδικαιούτο να λαμβάνει εφεξής, την προσαύξηση 10% του οικείου ΜΚ, την οποία εδικαιούτο ως προιστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του Ταμείου Ξενοδοχουπαλλήλων .

 

Απόφ. ΑΠ.....

...

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.