210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Έλλειψη δόλου και υπαιτιότητας ως στοιχείο υπαγωγής των πιστούχων στις ρυθμίσεις του Ν. 3869/10 – Στοιχεία ορισμένου της αγωγής ΝΕΟ

Έλλειψη δόλου και υπαιτιότητας ως στοιχείο υπαγωγής των πιστούχων στις ρυθμίσεις του Ν. 3869/10

Από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει, ότι ο αιτών συμφώνησε με πολλά πιστωτικά ιδρύματα για την λήψη μεγάλου αριθμού δανεικών προϊόντων. Δεν διαφαίνεται να υφίσταται υπαιτιότητα του αιτούντος. Δεν αποδείχτηκε εξάλλου δόλος ως προς την ανάληψη ικανού αριθμού δανειακών προϊόντων. Σκοπός άλλωστε της δυνατότητας που παρέχει ο Ν.3869/10, είναι να διευκολύνει τον πιστούχο, ο οποίος από κακό υπολογισμό και κακή συνεκτίμηση των οικονομικών του δυνατοτήτων χωρίς δόλο, προέβη στην λήψη δανειακών προϊόντων.

 

Δικονομικά θέματα αίτησης Ν. 3869/10 Στοιχεία ορισμένου αυτής

Η αίτηση περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία απαιτούνται από τον νόμο, ήτοι, ότι ο αιτών δεν τυγχάνει έμπορος και, ως εκ τούτου, δεν έχει πτωχευτική ικανότητα, ότι έχει περιέλθει σε μόνιμη και, κατά την ορθότερη άποψη, γενική -καθολική αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών του, την κατάσταση της περιουσίας του και τα εισοδήματα του ίδιου και της συζύγου του, κατάσταση των πιστωτών και περιγραφή των απαιτήσεων τις οποίες επιθυμεί να ρυθμίσει, κατά κεφάλαιο τόκους και έξοδα, και σχέδιο διευθέτησης οφειλών, καθώς και σαφές και ορισμένο αίτημα, το οποίο συνίσταται στη ρύθμιση των οφειλών και την εξαίρεση από την εκποίηση της κύριας κατοικίας του, χωρίς να είναι αναγκαίο για το ορισμένο της αίτησης να μνημονεύονται σε αυτή ο χρόνος, ο τρόπος και οι συνθήκες υπό τις οποίες περιήλθε σε αδυναμία πληρωμών ο οφειλέτης ή οι αιτίες για τις οποίες δημιουργήθηκαν τα μη αντιμετωπίσιμα ήδη χρέη του ή τα αίτια που τον ώθησαν στο δανεισμό και στην εν γένει δημιουργία των οφειλών, που επιθυμεί να ρυθμίσει. Με το περιεχόμενο αυτό η αίτηση είναι ορισμένη.

 

Προϋποθέσεις ύπαρξης δόλου στο πρόσωπο του πιστούχου

Εξαπάτηση των τραπεζικών υπαλλήλων με την προσκόμιση πλαστών και νοθευμένων εγγράφων

Ορθά αλλά με εσφαλμένη αιτιολογία, η αιτούσα κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι δεν υφίσταται υπαιτιότητα και δόλος ως προς το πρόσωπο του πιστούχου. Δολιότητα θα μπορούσε να υπάρξει , μόνο στην περίπτωση εκείνη, κατά την οποία, ο αιτών , προσκομίζοντας πλαστά και νοθευμένα έγγραφα και στοιχεία, εξαπατήσει τους υπαλλήλους της τράπεζας, πείθοντάς τους για την ανάληψη των τραπεζικών προιόντων .

Απόφ. Μον.Πρ.Κερκ.....

...

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.