210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Γαμικές Διαφορές - Διετής Διάσταση έγγαμης συμβίωσης συνεχώς για περισσότερα από δύο χρόνια - Ο κλονισμός του γάμου τεκμαίρεται ΑΜΑΧΗΤΑ ΝΕΟ

Γαμικές Διαφορές - Διετής Διάσταση

Διάσταση της έγγαμης συμβίωσης τόσο κατά το βουλητικό (animus) όσο και κατά το εξωτερικό (corpus) στοιχείο συνεχώς για περισσότερα από δύο χρόνια.

Ο κλονισμός του γάμου τεκμαίρεται ΑΜΑΧΗΤΑ

 χωρίς να ενδιαφέρει ποια περιστατικά οδήγησαν στη φυσική

και ψυχική αποξένωσή και το διαζύγιο

 BANNER ΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ 260x95

«Η συνοίκηση κάτω από την ίδια στέγη δεν αναιρεί την επελθούσα διάσταση εφόσον αποδειχθεί ότι οι αντίδικοι σύζυγοι για διάστημα μεγαλύτερο της διετίας έχουν αναστείλει στο μέγιστο δυνατό βαθμό κάθε δραστηριότητα που αποτελούσε έκφραση του κοινού συζυγικού βίου τον οποίον οι τελευταίοι είχαν διαμορφώσει (κοινές αποφάσεις για τις βιοτικές ανάγκες, κοινά γεύματα, κοινές κοινωνικές επαφές, φροντίδα του ενός για το άλλο), ανεξαρτήτως της τυχόν φροντίδας καθενός για τα κοινά τέκνα που από μόνη της δεν ασκεί έννομη επιρροή».

 

ΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Απορριπτέος ο τέταρτος λόγος αναιρέσεως κατ΄ άρθρο 559 αρ. 20 ΚΠολΔ

Κατά την έννοια του άρθρου 559 αριθ. 20 ΚΠολΔ, έγγραφα, η παραμόρφωση του περιεχομένου των οποίων ιδρύει τον προβλεπόμενο από τη διάταξη αυτή λόγο αναιρέσεως, είναι εκείνα που χαρακτηρίζονται ως αποδεικτικά μέσα στα άρθρα 339 και 432 επ. του ίδιου Κώδικα. Ως εκ τούτου, δεν είναι έγγραφα εκείνα που αποτυπώνουν στο περιεχόμενό τους άλλα αποδεικτικά μέσα, όπως είναι τα πρακτικά των δικαστηρίων και οι εκθέσεις του εισηγητή δικαστή, κατά το μέρος που περιέχουν τις καταθέσεις των μαρτύρων αποδείξεων και ανταποδείξεως, οι ένορκες βεβαιώσεις ενώπιον ειρηνοδίκη ή συμβολαιογράφου, καθώς και οι προανακριτικές μαρτυρικές καταθέσεις (ΑΠ 1744/2008, ΑΠ 556/2003).Συνεπώς, ο τέταρτος λόγος της αιτήσεως, με τον οποίο πλήττεται η προσβαλλόμενη απόφαση διότι το Εφετείο παραμόρφωσε το περιεχόμενο μαρτυρικής κατάθεσης εμπεριεχόμενης στα από 9.1.2017 πρακτικά συνεδριάσεως του πρωτοβαθμίου δικαστηρίου, είναι απαράδεκτος.

 

 

Περαιτέρω, και οι λοιποί λόγοι αναίρεσης απορρίφθηκαν ως αβάσιμοι, και εν τέλει απορρίφθηκε στο σύνολό της η αναίρεση.  

 AAAAA ΝΕΟ ΓΙΑ NEWSLETTER gia site 41 1

 

Απόφ.....

...

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.