210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Αποθετική Ζημία Αστυνομικού κατ΄άρθρο ΑΚ 930 παρ.3-Δικαιούται όλες τις αποδοχές που ελάμβανε

Αποθετική Ζημία Αστυνομικού

κατ΄άρθρ. ΑΚ 930 παρ.3

 

Δικαιούται όλες τις αποδοχές που ελάμβανε

ασχέτως αν τις κατέβαλε σ'αυτόν το Δημόσιο,

κατ'εφαρμογή του άρθρου ΑΚ 930 παρ.

 

 

 Η διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 930 παρ.3 ΑΚ εισάγει εξαίρεση από την  γενική αρχή του συνυπολογισμού ζημίας και κέρδους, έτσι ώστε η αξίωση αποζημίωσης δεν αποκλείεται από το λόγο ότι κάποιος άλλος έχει υποχρέωση να αποζημιώσει ή να διατρέφει αυτόν που αδικήθηκε, υπό την έννοια ότι αυτός δικαιούται ν' απαιτήσει αθροιστικά και τις δύο παροχές, δηλ. την αποζημίωση και την οφειλόμενη από τον τρίτο παροχή (ωφέλεια), ακόμη και όταν αυτές έχουν ως αιτία το αυτό επιζήμιο γεγονός, κατά την έννοια της διάταξης του άρθρου 929 ΑΚ.

 Ζημία αποτελεί και η διακοπή του μισθού από τον εργοδότη Ελληνικό Δημόσιο λόγω ανικανότητας προσφοράς εργασία, η απώλεια διαφόρων επιδομάτων αδείας, δώρων και νομίμων κρατήσεων.

 Συνεπώς η αποζημίωση του παθόντος για την στέρηση των εισοδημάτων του εξαιτίας της ανικανότητας του για παροχή της εργασίας περιλαμβάνει το σύνολο των ακαθάριστων (μικτών) αποδοχών του, τις οποίες θα λάμβανε αν δεν τραυματιζόταν, δηλαδή εκείνες στις οποίες περιλαμβάνονται και οι νόμιμες κρατήσεις, που ο εργοδότης πρέπει να παρακρατεί από τις αποδοχές του μισθωτού.

 Με την κατωτέρω δημοσιευόμενη απόφαση αναιρείται κατ΄άρθρ. 559 αρ. 1 ΚΠολΔ Εφετειακή απόφαση που απέρριψε ως αόριστο το σχετικό αίτημα για καταβολή εφ'άπαξ του σχετικού ποσού που αντιπροσωπεύει τις ακαθάριστες (μικτές) αποδοχές για  μισθούς, δώρα και επιδόματα αδείας που θα ελάμβανε από την εργασία του ο παθών,  ως αρχιφύλακας της  Ελληνικής Αστυνομίας  κατά το χρονικό διάστημα από την αποστράτευσή του, λόγω της ανικανότητάς του προς εργασία συνεπεία του τραυματισμού του από το ένδικο ατύχημα, μέχρι τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας του, οπότε και κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων θα αποστρατεύετο.

 

 

Οι Αποφάσεις των Ποινικών Δικαστηρίων δεν αποτελούν Δεδικασμένο στην Πολιτική Δίκη - νομος        

 

 

 

...

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.