210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Κλοπή εντός Πάρκιγκ - Ανεύθυνος η εταιρία εκμετάλλευσης του χώρου στάθμευσης

Κλοπή

 

εντός μισθωμένου χώρου Πάρκιγκ

 

Ανεύθυνος η εταιρία εκμετάλλευσης

 

του χώρου στάθμευσης

 

 

Απόφ.Ειρ. Θεσ.765/2013

Πρόεδρος: Α. Τσικρικά

Δικηγόροι: Λ. Σεϊτανίδης, Κ. Κόμνιος, Κ. Χατζηδημητρίου

 

 

Η στάθμευση του οχήματος σε parking επί ανταλλάγματι, χωρίς να παραδώσει τα κλειδιά σε υπάλληλο της επιχείρησης, συνιστά σύμβαση μισθώσεως χώρου και δεν συντρέχει υποχρέωση φύλαξης, ώστε η παράλειψη αυτής ή η παράληψη επιμελούς φύλαξης να συνιστά παραβίαση της σύμβασης, όπως συμβαίνει στη σύμβαση παρακαταθήκης (όταν παραδίδονται από τον ιδιοκτήτη τα κλειδιά του οχήματος σε υπάλληλο του χώρου στάθμευσης).

Εν προκειμένω η κάτοχος του οχήματος στάθμευσε αυτό πληρώνοντας σε αυτόματο μηχάνημα, χωρίς να παραδώσει τα κλειδιά σε υπάλληλο της επιχείρησης Parking. Όταν επέστρεψε για να παραλάβει το όχημα, διαπίστωσε ότι το πίσω τζάμι ήταν σπασμένο και από το πόρτ-μπαγκάζ είχε κλαπεί μεταλλικό κουτί που περιείχε ωρολόγια τα οποία κατείχε και δειγμάτιζε ως νόμιμος εμπορικός αντιπρόσωπος.

Απορρίπτεται η σχετική αγωγή αποζημίωσης, εφόσον δεν πρέκυψε υποχρέωση της εναγόμενης εταιρίας parking για φύλαξη του οχήματος.

 

 

Απόφ.Ειρ. ....

...

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.