210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Άκυρη σύμβαση - Καταγγελία σχέσης εργασίας εργαζομένου σε ΚΤΕΛ

Καταγγελία σχέσης εργασίας εργαζομένου σε ΚΤΕΛ

 από άκυρη σύμβαση

(άρθρ. 1 παρ. 2 , 5 παρ. 3, 6 παρ. 18 και 9 παρ. 1 Ν. 3198/55)

Άκυρη σύμβαση εργασίας

Υποχρέωση εργοδότη για καταγγελία

 Καταβολή αποζημίωσης

 

 Εφόσον η σχέση εργασίας στηρίζεται σε άκυρη σύμβαση, ο εργοδότης, εφόσον επιθυμεί να διακοπεί η σύμβαση εργασίας, πρέπει να καταγγείλει την σύμβαση εργασίας και να καταβάλλει την αποζημίωση ανάλογα με τον χρόνο εργασίας.

 

Δεδικασμένο

άρθρ. 321,322,324 Κ.Πολ.Δ

Τελεσίδικη απόφαση -  Δικανικός συλλογισμός

 

 Το δεδικασμένο καλύπτει ολόκληρο τον δικανικό συλλογισμό, δηλαδή, όχι μόνο το κριθέν δικαίωμα, αλλά τόσο την ιστορική όσο και την νομική αιτία.Τα ίδια ισχύουν και όταν η τελεσιδίκως διαγνωσθείσα έννομη σχέση αποτελεί προδικαστικό ζήτημα, άλλης μεταγενέστερης επίδικης αξίωσης. Επομένως, το δεδικασμένο από τελεσίδικη απόφαση δημιουργείται και όταν το αντικείμενο της δίκης που διεξάγεται μεταξύ των ίδιων προσώπων είναι διαφορετικό από εκείνοπου  ζητήθηκε στην δίκη που προηγήθηκε. Αναγκαία προυπόθεση αποτελεί η ύπαρξη του δικαιώματος που κρίθηκε στη δίκη εκείνη.

 

Ένσταση αυτοδίκαιης ακυρότητας

σύμβασης εργασίας Υπαλλήλου ΚΤΕΛ

 Καταχρηστική ένσταση

Αξίωση καταβολής αποδοχών από σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου - Προδικαστικό ζήτημα

 

 Μεταξύ των καταχρηστικών ενστάσεων συμπεριλαμβάνεται και η ένσταση περί αυτοδίκαιης ακυρότητας της σύμβασης εργασίας, ως αντικείμενης σε απαγορευτική διάταξη νόμου. Το εφετείο δέχτηκε, ότι η συνδέουσα την αναιρεσίβλητη (υπάλληλο ΚΤΕΛ) με την αναιρεσείουσα (ΚΤΕΛ) σύμβαση εργασίας, είναι αορίστου χρόνου, με αποτέλεσμα στην νέα δίκη, η οποία έχει  ως αντικείμενο την καταβολή αποδοχών υπερημερίας, λόγω άκυρης καταγγελίας της συμβάσεως εργασίας της, να γεννάται  ως προδικαστικό ζήτημα, η ύπαρξη έγκυρης σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου περί του οποίου υφίσταται το δεδικασμένο. Ορθά το εφετείο  απέρριψε ισχυρισμό της αναιρεσείουσας, περί μη ύπαρξης δεδικασμένου.

 

Αναιρετική διαδικασία.

κατ΄άρθρ.559 αρ. 8 Κ.Πολ.Δ

Μη λήψη υπόψη ένστασης ακυρότητας της διαδικασίας από την  αναιρεσίβλητη

 

Αβάσιμα προβάλλεται ως λόγος αναιρέσεως από το 559 αρ. 8 Κ.Πολ.Δ, ότι η προσβαλλόμενη απόφαση δεν έλαβε υπόψη την ένσταση ακυρότητας της σύμβασης εργασίας  της αναιρεσίβλητης, η οποία είχε προταθεί στην πρωτόδικη δίκη. Και τούτο, διότι, το δικαστήριο έλαβε υπόψη την ένσταση αυτή και την απέρριψε, ανεξαρτήτως του εάν έγινε δεκτή ή όχι.

 

Σχόλια-Παρατηρήσεις

 

Ορθά η απόφαση δέχεται, ότι το δεδικασμένο καλύπτει ολόκληρο τον δικανικό συλλογισμό. Η απόφαση αναπτύσσει την έκταση του δεδικασμένου και θεωρεί, ότι το δεδικασμένο από τελεσίδικη απόφαση δημιουργείται και όταν το αντικείμενο της δίκης που διεξάγεται μεταξύ  των ίδιων προσώπων  είναι διαφορετικό από εκείνο  που  ζητήθηκε στη δίκη που προηγήθηκε. Ορθά εφαρμόζει η απόφαση και τη διάταξη του άρθρου 330 του Κ.πολ.Δ , σύμφωνα με την οποία, το δεδικασμένο εκτείνεται στις ενστάσεις που προτάθηκαν καθώς και σε εκείνες που μπορούσαν να προταθούν, αλλά δεν προτάθηκαν.

 Οι διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 2 ,5 παρ. 3 6 παρ. 1 ,8 και 9 παρ. 1 του ν. 3198/55 καθορίζουν την διαδικασία καταγγελίας από τον εργοδότη, άκυρης σύμβασης εργασίας. Εφόσον η σχέση εργασίας στηρίζεται σε άκυρη σύμβαση, ο εργοδότης που επιθυμεί να απολύσει τον υπάλληλο, πρέπει να καταγγείλει την σύμβαση εργασίας και να καταβάλει την αποζημίωση . 

 

 

Απόφ.Α.Π.

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της απόφασης μαζί με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις θα πρέπει να είστε συνδρομητής στην Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου ή στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών ο Σόλων με πάνω από 10.000 χρήστες.  

 

Εάν είστε συνδρομητής πατήστε το σύνδεσμο λίγο πιο κάτω με την ένδειξη (Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε εδώ) και συμπληρώστε τους κωδικούς σας.   

 

Εάν δεν τους έχετε ακόμα προμηθευτεί επικοινωνήστε στο 210.9824002 ή στο 6977.000500  

 

Εάν επιθυμείτε να γίνεται τώρα συνδρομητής και να ενημερώνεστε και

 

υπεύθυνα μέσα από τις στήλες του περιοδικού τότε πατήστε εδώ (Για εγγραφή στο περιοδικό) καθώς επίσης και για να λαμβάνετε άμεσα στο email σας ειδήσεις νομικού ενδιαφέροντος, σχολιασμένη επίκαιρη νομολογία, και νομικά άρθρα και σύνοψη της σημαντικότερης Νομολογίας- Αρθρογραφίας -Νομοθεσίας των τελευταίων μηνών 

 

Για να δείτε πρώτα το video επίδειξη της Τράπεζας Νομικών Πληροφοριών ο Σόλων By Google πατήστε εδώ  

 

 

 

Εάν αποφασίσατε τώρα να εγγραφείτε στην Τράπεζα πληροφοριών που χρησιμοποιούν πάνω από 10.000 μέλη τότε πατήστε εδώ (Για εγγραφή στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών).

 

 

 

Για άμεση επικοινωνία καλέστε το 210.9824002 ή το 6977.000500 Email: info@esd.gr  

 

Εάν είστε συνδρομητής πατήστε το σύνδεσμο από κάτω με την ένδειξη

 

(Διαβάστε περισσότερα)

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ_ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ-BANNER

 

Για να παρακαλουθήσετε Video επίδειξη λειτουργίας της Τράπεζας Νομικών Πληροφοριών Σχολιασμένης Νομολογίας ο Σόλων 

με παράθεση των Contra αποφάσεων ανά απόφαση με την υποστήριξη της Google πατήστε εδώ 

 

Πάνω από 10.000 δικηγορικά γραφεία επισκέπτονται καθημερινά την ΤΝΠ ο ΣΟΛΩΝ By Google

Εσείς θα την εμπιστευτείτε; Για Δωρεάν δοκιμαστική εγγραφή πατήστε εδώ

...

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.