facebook
esd header_new_2

Αθαν.Γ. Κρητικός , Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου  ε.τ. 

Προς τον κ.  Μιχαήλ  Ονουφριάδη

Η έκδοση του περιοδικού ʺ Επιθεώρηση  Συγκοινωνιακού   Δικαίου ʺ κατά το τρέχον έτος εορτάζει την 40στή επέτειο των γενεθλίων της . Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο περιοδικό,την ιδέα εκδόσεως του οποίου συνέλαβε  ο ιδρυτής του  Ονούφριος  Ονουφριάδης , ακαταμάχητος και δραστήριος δικηγόρος της πράξεως και καθηγητής των Σχολών Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας. Το περιοδικό διακρίνεται για την ενημερότητά του στην παρουσίαση της πλεον επίκαιρης νομολογίας, αλλά και της μεταβαλλόμενης για την προσαρμογή της στα νέα δεδομένα σχετικής νομοθεσίας, σε θέματα συγκοινωνιακού δικαίου και ιδιαίτερα αυτών που αφορούν αποζημιώσεις από ατυχήματα αυτοκινήτων που παρουσιάζουν έντονο οικονομικό και κοινωνικό ενδιαφέρον. Στις στήλες του περιοδικού φιλοξενούνται , προσθέτως,και αξιόλογες μελέτες υψηλού επιστημονικού επιπέδου εκλεκτών συνεργατών του που αφορούν κυρίως κρίσιμα θέματα εφαρμογής του δικαίου στην πράξη.Για τους λόγους αυτούς έχει αναδειχθεί σε ένα χρήσιμο επιστημονικό εργαλείο για την πληρέστερη ενημερότητα των ασχολουμένων με τον παραπάνω κλάδο του δικαίου δικαστών ,δικηγόρων ,ασφαλιστών και γενικά όσων ενδιαφέρονται να έχουν άμεση πρόσβαση στα σχετικά θέματα.

              Βέβαια υπό τις σημερινές σκληρές, γενικώς , συγκυρίες που διέρχεται η Χώρα μας η συνέχιση της εκδόσεως του περιοδικού δεν αποτελεί απλή εκπλήρωση ενός ηθικού χρέους των συνεχιστών του περιοδικού Μιχάλη και Ευστρατίου Ονουφριάδη έναντι του πατρός των, ο οποίος εν ζωή άφησε τη σφραγίδα του στο περιοδικό , αλλά οφείλεται στην ακλόνητη διάθεση και προσπάθειά τους για προσφορά στον εν γένει νομικό κόσμο. Χαιρετίζοντας τα γενέθλια του περιοδικού εύχομαι και εγώ από της θέσεως αυτής για το λόγο αυτό εκ βάθους καρδίας στο άξιο επιτελείο της εκδόσεως του περιοδικού υγεία ώστε να έχουν τη δύναμη και για τη συνέχιση της ζωής του περιοδικού .

Αθαν.Γ. Κρητικός , Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου  ε.τ. , 13 Απριλίου  2013 . Μελίσσια – Αττικής

==================================================================================================================================================

Γιάννης Δ. Αδαμόπουλος

Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Προς τη Διεύθυνση της «Επιθεώρησης Συγκοινωνιακού Δικαίου»

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών τιμά την «Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου», ως ένα από τα πλέον αξιόλογα εξειδικευμένα έντυπα της ελληνικής επιστήμης, που, από το 1973 μέχρι σήμερα, επί σαράντα (40) συναπτά έτη, φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, άρθρα, μελέτες, διατριβές και συλλογές νομολογίας αναφορικά με τα συγκοινωνιακά μέσα και τα ζητήματα που ανακύπτουν γύρω από τον εν λόγω κλάδο του δικαίου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην περαιτέρω κατάρτιση των νομικών επιστημόνων σχετικά με τα ειδικότερα αυτά θέματα.

Πνευματικό δημιούργημα του αείμνηστου Ονούφριου Ονουφριάδη, εκλεκτού συναδέλφου και διαπρεπούς νομικού, ο οποίος διακρίθηκε για το ήθος και την αξιοπρέπειά του, λαμβάνοντας μάλιστα τον τίτλο του επίτιμου δικηγόρου, η «Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου» καταξιώθηκε στη συνείδηση του νομικού κόσμου της χώρας ως ένα εξαιρετικά χρήσιμο βοήθημα όσον αφορά ιδίως το δίκαιο των αποζημιώσεων από τροχαία ατυχήματα και της σχετικής αστικής ευθύνης, αλλά και της ιδιωτικής ασφάλισης και της ευθύνης του Δημοσίου και των ΟΤΑ.

Για έναν κλάδο του δικαίου αποτελούμενο από πληθώρα μη κωδικοποιημένων διατάξεων, ο οποίος, ως εκ τούτου, εμφανίζει σημαντικές δυσχέρειες τόσο ως προς τη μελέτη του όσο και κατά την εφαρμογή του στην πράξη, η προσφορά του συγκεκριμένου εντύπου στο δικηγορικό σώμα υπήρξε διαχρονικά ξεχωριστή, δικαιούμενη κάθε επαίνου.

Ενόψει όλων αυτών, δεν μπορώ παρά να σας συγχαρώ και να ευχηθώ η λαμπρή παρουσία της «Επιθεώρησης Συγκοινωνιακού Δικαίου» στα νομικά δρώμενα να εξακολουθήσει με τον ίδιο τρόπο και στο μέλλον. 

Αθήνα, 15 Απριλίου 2013

                                                                                                                                                            Γιάννης Δ. Αδαμόπουλος

                                                                                                                    Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

===================================================================================================================================================

Νικόλαος Εμμ. Βαλεργάκης

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία του περιοδικού «Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου», ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης χαιρετίζει την αδιάκοπη και σταθερή συνεισφορά του ως απαραίτητου επιστημονικού και επαγγελματικού εργαλείου σε όλους όσοι ασχολούνται με τα θέματα του εν λόγω κλάδου δικαίου.

  Ο ιδρυτής της Επιθεώρησης, Ονούφριος Ονουφριάδης ήταν ο εμπνευστής αυτής της πρωτότυπης έκδοσης, εκλεκτός συνάδελφος και διαπρεπής νομικός. Από την ίδρυσή του το 1973, το περιοδικό δημοσιεύει συστηματικά άρθρα, μελέτες και νομολογία για το Συγκοινωνιακό, το Τροχαίο και το Ασφαλιστικό Δίκαιο, ενθαρρύνοντας και εδραιώνοντας ένα γόνιμο επιστημονικό διάλογο στο νομικό κόσμο, στη συνείδηση του οποίου έχει καθιερωθεί ως η πλέον έγκυρη έκδοση στον τομέα του. Ο Μιχάλης και ο Ευστράτιος Ονουφριάδης, γιοι και συνεχιστές του έργου του ιδρυτή της, συνεχίζουν άοκνα και με την ίδια αφοσίωση την εκδοτική παράδοση, μεταφέροντας την «Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου» στη σύγχρονη τεχνολογική εποχή.

  Είναι όχι μόνο ευχή μας, αλλά και ανάγκη για τον κλάδο μας, να συνεχίζει η «Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου» το έργο της απρόσκοπτα και το ίδιο δυναμικά για τις επόμενες δεκαετίες και τις επόμενες νομικές γενιές.

Θεσσαλονίκη, 16 Απριλίου 2013

Νικόλαος Εμμ. Βαλεργάκης

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

=================================================================================================================================================== 

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

Στέλιος Μανουσάκης

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Χαιρετίζουμε την  συμπλήρωση 40 χρόνων συνεχούς και επιτυχημένης κυκλοφορίας του επιστημονικού περιοδικού «ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ» που εμπνεύστηκε και ίδρυσε ο Ονούφριος Ονουφριάδης και εκδίδουν πλέον με την ίδια επιτυχία τα παιδιά του Μιχάλης και Ευστράτιος Ονουφριάδης.

Η κυκλοφορία του περιοδικού συνέβαλε καθοριστικά ώστε το αυτοκινητικό δίκαιο να αποτελέσει αυτοτελή δικαιϊκό κλάδο και βοήθησε να αντιμετωπισθούν τα πολύπλοκα νομικά θέματα (αστικά, ποινικά, διοικητικά, ασφαλιστικά, δικονομικά) που συναρτώνται με το αυτοκινητικό ατύχημα και το δίκαιο των αποζημιώσεων.

Το περιοδικό με την εγκυρότητα και την επιστημονική του συνέπεια αποτέλεσε και αποτελεί σημείο αναφοράς και οδηγό για όλους τους νομικούς της πράξης, δικαστές και δικηγόρους, και μάλιστα σε μία εποχή όπου η διεύρυνση της χρήσης του αυτοκινήτου συνετέλεσε στην επαύξηση της σχετικής δικαστηριακής ύλης.

Το περιοδικό, αλλά και η αντίστοιχη ιστοσελίδα που πλέον έχει δημιουργηθεί, παρέχει πολύτιμα εφόδια στους εφαρμοστές του δικαίου τόσο με τη νομολογία που περιλαμβάνει όσο και με τα ιδιαιτέρως χρήσιμα και επιστημονικά τεκμηριωμένα σημειώματα και άρθρα που τη συνοδεύουν.

Συγχαίρουμε τους εκδότες του περιοδικού και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το επιστημονικό τους έργο προς το σκοπό της περαιτέρω ανάπτυξης του επιστημονικού διαλόγου στο χώρο του συγκοινωνιακού δικαίου και της επίτευξης δίκαιης δίκης για καθένα προσφεύγοντα για παροχή εννόμου προστασίας.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

Στέλιος Μανουσάκης

===================================================================================================================================================

Κώστας Χ. Χρυσόγονος

Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου

Τμήμα Νομικής Α.Π.Θ. 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών ανελλιπούς μηνιαίας κυκλοφορίας της «Επιθεώρησης Συγκοινωνιακού Δικαίου», έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την επιστημονική συνεισφορά του περιοδικού σε έναν δικαιϊκό τομέα, ο οποίος έχει τεράστιες πρακτικές εφαρμογές και έχει απασχολήσει κατά κόρον την ελληνική νομολογία. Κάθε τεύχος της «Επιθεώρησης» προτάσσει ένα επίκαιρο ζήτημα που άπτεται του συγκοινωνιακού δικαίου, αναπτύσσοντας εκτενώς όλες τις πτυχές του μέσα από την παράθεση άρθρων έγκριτων νομικών, καθώς και αποφάσεων από όλες τις βαθμίδες της ελληνικής δικαιοσύνης. Με τον τρόπο αυτό το περιοδικό έχει ξεφύγει από τα στενά πλαίσια της ακαδημαϊκής ενασχόλησης και έχει μεταβληθεί σε ένα χρήσιμο νομικό εγχειρίδιο που παρέχει απαντήσεις στα τρέχοντα νομικά ερωτήματα που απασχολούν τον δικηγόρο κατά την ενάσκηση του λειτουργήματός του. Με τη σημαντικότατη συμβολή της, η «Επιθεώρηση» έχει κατορθώσει να εδραιώσει ένα γόνιμο επιστημονικό διάλογο και να καταστεί στη συνείδηση του νομικού κόσμου το πλέον έγκυρο έντυπο πάνω στον εξειδικευμένο τομέα του συγκοινωνιακού δικαίου. Εύχομαι και στο μέλλον η «Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου» να συνεχίσει να επιτελεί απρόσκοπτα το έργο της, προσφέροντας την πολύτιμη συνδρομή της στην νομική κοινότητα της χώρας.

===================================================================================================================================================

Για να αποκτήσετε την δυνατότητα αντιγραφής και επικόλλησης και όχι απλής ανάγνωσης στα Άρθρα και στην Νομολογία κάντε πρώτα Login εδώ

Εάν επιθυμείτε να γίνεται τώρα συνδρομητής του περιοδικού και να ενημερώνεστε και υπεύθυνα μέσα από τις στήλες του περιοδικού τότε πατήστε εδώ  

Με την εγγραφή σας στο περιοδικό θα λαμβάνετε άμεσα στο email σας σχολιασμένη επίκαιρη νομολογία, και νέα αρθρογραφία καθώς και ειδήσεις νομικού ενδιαφέροντος,

Για άμεση επικοινωνία καλέστε το 210.9824002 ή το 6977.000500 Email: info@esd.gr