210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Μετατραυματική Επιληψία (1) Αποζημίωση επί Μονίμου Αναπηρίας εξ ΑΚ 931 – 30.000 ευρώ

Μετατραυματική Επιληψία (1)

Αποζημίωση επί Μονίμου Αναπηρίας

εξ ΑΚ 931 – 30.000 ευρώ

 

 

 

Αποδείχθηκε ότι η ενάγουσα λόγω της βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης που υπέστη από το τροχαίο ατύχημα, με αλλοιώσεις εγκεφαλικών θλάσεων στους μετωπιαίους λοβούς, εμφάνισε μετά τριετία από του ατυχήματος μετατραυματικά ιστορικό επιληπτικών κρίσεων και η λήψη ειδικής φαρμακευτικής αγωγής  (ρακετάζης)  θα είναι ισόβια χωρίς να αποτρέπει τις επιληπτικές κρίσεις.

 

  Με την κατωτέρω δημοσιευόμενη απόφαση κρίθηκε ότι η μόνιμη αυτή βλάβη θα επηρεάζει δυσμενώς το μέλλον της στην οικονομική, επαγγελματική και κοινωνική της ζωή. Πρέπει πλέον να απασχολείται  αποκλειστικά ως συνοριοφύλακας σε πρωινό ωράριο με μειωμένο αντικείμενο σε εργασία γραφείου και απώλεια των νυχτερινών οικονομικών αποζημιώσεων. Επίσης δεν θα μπορεί εκ του κινδύνου των κρίσεων να απολαμβάνει τις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής (κολύμπι, οδήγηση κλπ.). Επομένως, εφόσον αποδεικνύεται ότι η βλάβη αυτής είναι διαρκής και μόνιμη και επιδρά στο οικονομικό, επαγγελματικό, κοινωνικό και ψυχοσωματικό της μέλλον, λαμβανομένης υπόψη και της ηλικίας της κατά το ατύχημα (27 ετών), πρέπει να επιδικασθεί σ’ αυτήν ως ιδιαίτερη αποζημίωση κατ’ άρθρο 931 Α.Κ., το ποσό των τριάντα, χιλιάδων (30.000) ευρώ, (αντί των πρωτοβαθμίως  επιδικασθέντων 10.000 ευρώ).

 

 

 Σχόλια – Παρατηρήσεις

 

1.Μετατραυματική Επιληψία

 

  Άξια συγχαρητηρίων είναι η επιδίκαση τριπλάσιου του πρωτοδίκως επιδικασθέντος ποσού (30.000 ευρώ αντί 10.000 ευρώ) για αποζημίωση εξ ΑΚ 931, λόγω της εμφανισθείσας μετά τριετίας μετατραυματικής επιληψίας, απότοκης τροχαίου ατυχήματος. Η τόλμη των νομικών παραστατών να επιδιώξουν  στο δεύτερο βαθμό την αποκατάσταση της υποβάθμισης μέχρι εξευτελισμού της ισόβιας βλάβης του σώματος και της υγείας των παθόντων, βρήκε εν προκειμένω γόνιμο έδαφος.

 

 Η  αναπηρία του ενάγοντος (μετατραυματική επιληψία) επιδρά στη μείωση της προσωπικότητας του παθόντος και εμποδίζει την άσκηση του επαγγέλματός του ή άλλου κοινωνικώς και οικονομικώς ισοδύναμου και θα έχει δυσμενείς κοινωνικές, επαγγελματικές, οικογενειακές και οικονομικές επιπτώσεις. Επιδικάσθηκε ποσό 55.000 ευρώ εξ ΑΚ 931 πλέον 58.000 ευρώ εξ ΑΚ 932, Απόφ. Μον.Πρ.Αθ. 1463/2003, ΤΝΠ ΕΣυγκΔ.

 

Κείμενο Απόφ. Μον.Εφ.Δυτ.Μακεδ.......

Δημοσιεύεται στο Τεύχος Νοέμβριος 2016

 

Για να αποκτήσετε την δυνατότητα αντιγραφής και επικόλλησης και όχι απλής ανάγνωσης στα Άρθρα και στην Νομολογία κάντε πρώτα Login εδώ 

 

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο του άρθρου θα πρέπει να είστε συνδρομητής στην Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου ή στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών ο Σόλων By Google.

 

Εάν είστε συνδρομητής πατήστε το σύνδεσμο στο τέλος με την ένδειξη (Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε εδώ) και συμπληρώστε τους κωδικούς σας. 

 

Εάν δεν τους έχετε ακόμα προμηθευτεί και συμπληρώστε επικοινωνήστε στο 210.9833010 ή στο 6977.000500

 

Εάν επιθυμείτε να γίνεται τώρα συνδρομητής  και να ενημερώνεστε πρώτοι και υπεύθυνα  μέσα απο τις στήλες του περιοδικού τότε πατήστε εδώ (Για εγγραφή στο περιοδικό)

 

καθώς επίσης και για να λάμβανετε άμεσα στο email σας ειδήσεις νομικού ενδιαφέροντος ,σχολιασμένη επίκαιρη νομολογία ,και νομικά άρθρα και σύνοψη της σημαντικότερης Νομολογίας- Αρθρογραφίας -Νομοθεσίας  των τελευταίων μηνών

 

Για να δείτε πρώτα το video επίδειξη της Τράπεζας Νομικών Πληροφοριών ο Σόλων By Google πατήστε εδώ 

 

Εάν αποφασίσατε τώρα να εγγραφέιτε στην Τράπεζα πληροφοριών τότε πατήστε εδώ 

 

(Για εγγραφή στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών).

 

Για άμεση επικοινωνία καλέστε το 210.9833010 ή το 6977.000500 Email:info@esd.gr  

 

Εάν είστε συνδρομητής πατήστε το σύνδεσμο από κάτω  

 

trapeza2Για να παρακαλουθήσετε Video επίδειξη λειτουργίας της Τράπεζας Νομικών Πληροφοριών Σχολιασμένης Νομολογίας με παράθεση των Contra αποφάσεων ανά απόφαση με την υποστήριξη πατήστε εδώ

 

 

 

...

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.