210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017 20:28

Μαξίμου: Δεν είναι δεσμευτική η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις συντάξεις

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μαξίμου: Δεν είναι δεσμευτική η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις συντάξεις

Η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται από τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις μειώσεις των συντάξεων από το 2019, στην οποία αναφερόταν ότι ενδεχομένως αυτές να προσκρούουν στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αλλά πρόκειται να κάνει κάποιες αλλαγές, όπου «κρίνεται αναγκαίο».

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν τα εξής σχετικά με τις περικοπές των συντάξεων που προβλέπονται από τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα και περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που θα εισαχθεί για ψήφιση στη Βουλή:

«1. Η αρμοδιότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στα νομοσχέδια που αφορούν συνταξιοδοτικά ζητήματα του δημοσίου, είναι αμιγώς γνωμοδοτική. Oι ρυθμίσεις, για τις οποίες γνωμοδότησε το Ελεγκτικό Συνέδριο, αποτελούν μέρος μόνο του συνολικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή.

2. Το νομοσχέδιο θα συνοδεύεται από έκθεση αιτιολόγησης όλων των ρυθμίσεων, ενώ η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα ληφθεί υπόψη και, όπου κρίνεται αναγκαίο, θα υπάρξουν οι σχετικές τροποποιήσεις. Από την αιτιολογική έκθεση θα προκύπτει με σαφήνεια, όπως εξάλλου συστήνει και το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο λόγος επιλογής όλων των ρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων και των συνταξιοδοτικών.

3. Τονίζουμε ότι το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ένα σύνολο θετικών μέτρων κοινωνικής στήριξης, τα οποία θα ελαχιστοποιούν τις επιβαρύνσεις, οδηγώντας σε μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο».

Πηγή:http://www.enikonomia.gr

Μείνετε κοντά μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση:www.esd.gr

Για να είστε πάντα πρώτοι στην ενημέρωση Νομολογίας -Αρθρογραφίας πατήστε εδώ

ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ_ΕΓΓΡΑΦΗ-2Για ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστική εγγραφή στην Τράπεζα Νομικών Πληροφροριών ο Σόλων πατήστε εδώ

Σήμερα πάνω από 10.000 μέλη την χρησιμοποιούν. Εσύ θα την δοκιμάσεις ;

Πατήστε αριστερά στην εικόνα για να σας σταλούν άμεσα οι κωδικοί

 

Διαβάστηκε 568 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017 22:08
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.