210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 16:32

Διαγραφή µέρους οφειλής σε ασφαλιστικό ταμείο εξαιτίας παράλειψης του να προβεί έγκαιρα σε ρύθµιση

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διαγραφή µέρους οφειλής σε ασφαλιστικό ταμείο εξαιτίας παράλειψης του να προβεί έγκαιρα σε ρύθµιση

Πολίτης διαµαρτυρήθηκε στον Συνήγορο για τη διόγκωση οφειλής της εταιρείας του, λόγω παράλειψης οφειλόµενων ενεργειών εκ µέρους των υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Συγκεκριµένα ο πολίτης είχε ζητήσει από το 2005 να ρυθµιστούν, σύµφωνα µε τον τότε ισχύσαντα νόµο, οι οφειλές της εταιρείας του, η οποία είχε τεθεί σε αδράνεια ήδη από το 2002.
Η αίτησή του όµως παρέµενε σε εκκρεµότητα, λόγω αδράνειας της διοίκησης να την διεκπεραιώσει, και αντί αυτού, µετά την παρέλευση χρονικού διαστήµατος µεγαλύτερου της δεκαετίας, τον Ιούλιο του 2016, έλαβε «Πίνακα Ληξιπρόθεσµων Χρεών Οφειλέτη» σύµφωνα µε τον οποίο το οφειλόµενο ποσό είχε υπερδιπλασιαστεί. Επιπρόσθετα το ΙΚΑ προχώρησε σε δέσµευση τραπεζικών λογαριασµών των οµόρρυθµων εταίρων .


Ο Συνήγορος διαπίστωσε ότι η αρχική αίτηση της εταιρείας για ρύθµιση της οφειλής ούτε ερευνήθηκε µε το κατάλληλο τρόπο, ούτε διεκπεραιώθηκε κανονικά. Ενδεικτικά τέσσερα ολόκληρα χρόνια µετά την υποβολή της αίτησης ζητήθηκαν πρόσθετα στοιχεία, «για την διενέργεια του ελέγχου» τα οποία όπως προέκυψε είχαν ήδη υποβληθεί µε την κατάθεση της αρχικής αίτησης και προφανώς είχαν χαθεί. Την ευθύνη όµως για την ανεύρεσή τους είχε η υπηρεσία όπως και την ευθύνη για την όποια καθυστέρηση από την µη αξιοποίησή τους. 

Ο Συνήγορος επισήµανε στην Τοπική ∆ιοικητική Επιτροπή που θα εξέταζε την ένσταση του ενδιαφεροµένου ότι όπως αποδείχθηκε, η παράλειψη της διοίκησης να διεκπεραιώσει έγκαιρα την υποβληθείσα αίτηση ρύθµισης των οφειλών είχε σαν αποτέλεσµα την διόγκωσή της µε πρόσθετα τέλη γεγονός που δεν θα συνέβαινε αν το υποκατάστηµα ήταν συνεπές στις υποχρεώσεις του.


Η Ανεξάρτητη Αρχή ζήτησε να µην επιβαρυνθεί η εταιρεία µε πρόσθετα τέλη και επιβαρύνσεις χρονικών περιόδων για τις οποίες δεν φέρει ουσιαστικά την ευθύνη των καθυστερήσεων στην αποπληρωµή τους ή στη µη υπαγωγή στις σχετικές ρυθµίσεις.
Η Τοπική ∆ιοικητική Επιτροπή λαµβάνοντας ρητά υπόψη τις θέσεις που διατύπωσε ο Συνήγορος του Πολίτη, απάλλαξε την εταιρεία από τα πρόσθετα τέλη, δεχόµενη την υπαιτιότητα του ΙΚΑ και την εξ αυτής προκληθείσα διόγκωση της οφειλή

Πηγή:https://www.asfalisinet.gr

Μήν χάσετε την  Προσφορά  με την έναρξη του δικαστικού έτους:

Με εγγραφή σας μέχρι τέλους Οκτωβρίου στην Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου ΔΩΡΕΑΝ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Ο ΣΟΛΩΝ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ

Για εγγραφή και άμεση απόκτηση της προσφοράς  πατήστε εδώ

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΜΑΙΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΟ ΓΙΑ NEWSLETTER

Για το τεύχος που κυκλοφορεί πατήστε εδώ

Διαβάστηκε 254 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 16:38
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.