210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 13:40

Ξεκίνησε Ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων - Πρακτικός Οδηγός - Σεμινάρια ΔΣΑ ΝΕΟ

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Όπως είναι γνωστό, μετά από συνεχείς παρεμβάσεις του δικηγορικού σώματος με αίτημα τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης, κατέστη δυνατή  η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων στο ΣτΕ, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στα διοικητικά δικαστήρια, και ήδη σε συγκεκριμένες κατηγορίες διαφορών

(Νέα τακτική διαδικασία, Περιουσιακές διαφορές, Ευρωπαϊκές Διαταγές Πληρωμής, Ευρωπαϊκές Μικροδιαφορές)

σε 17 Ειρηνοδικεία (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Χαλκίδας, Χαλανδρίου, Μαραθώνα, Ιλίου, Μεγάρων, Νέας Ιωνίας, Περιστερίου, Αχαρνών, Κρωπίας, Ελευσίνας, Βασιλικών, Λαγκαδά, Κουφαλίων και Λαυρίου), μέσω του portal.olomeleia.gr.

Προς τον σκοπό υποστήριξης των συναδέλφων που επιθυμούν να αξιοποιήσουν την νέα δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων ο ΔΣΑ θα εκδώσει στις 26-7-2018 Πρακτικό Οδηγό για την ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, ανά δικαιοδοσία. Ο Οδηγός θα είναι διαθέσιμος σε ψηφιακή μορφή στην ιστοσελίδα του ΔΣΑ www.dsa.gr, και στο portal.olomeleia.gr.

Παράλληλα, από τις 17 Σεπτεμβρίου 2018 θα διοργανωθούν εξειδικευμένα σεμινάρια με αντικείμενο τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που είναι διαθέσιμες για τους δικηγόρους, και ιδίως την απόκτηση και χρήση ψηφιακών υπογραφών και την ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων.

Για τα παραπάνω θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις, προς τον σκοπό έγκαιρης ενημέρωσης των συναδέλφων.

 

 

Πηγή : dsa.gr

Διαβάστηκε 362 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.