210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 18:24

Ταχύτερη και πιο απλή η διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού ΝΕΟ

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Νέα αναβάθμιση πραγματοποιείται στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης χρεών που συμβάλλει σημαντικά στην επιτάχυνση και απλοποίηση της σχετικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ - ΜΠΕ, μετά από σχετικές υπουργικές αποφάσεις των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας αυτοματοποιούνται οι εσωτερικές διαδικασίες στην ΑΑΔΕ και τον ΕΦΚΑ, με τη χρήση ειδικού υπολογιστικού εργαλείου που αναπτύχθηκε, εγκαταστάθηκε και λειτουργεί.

Το εργαλείο υπολογίζει τους δείκτες-κριτήρια για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, στη βάση των οποίων καθορίζεται το πλήθος των δόσεων (έως 120) και η έκταση του «κουρέματος» προστίμων και προσαυξήσεων κεφαλαίου.

Ήδη έχουν συμπληρωθεί 60 εβδομάδες από την ενεργοποίηση της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού, ο οποίος αρχικά αφορούσε μόνο επιχειρήσεις.

Πλέον, περισσότεροι από 55.000 επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, ομόρρυθμοι εταίροι και αγρότες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη ρύθμιση των χρεών τους.

Πάνω από 3.750 οφειλέτες έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες, υποβάλλοντας οριστικά τη σχετική αίτηση και ήδη έχουν ρυθμιστεί τα χρέη σε περίπου 600 από αυτούς.

 

 

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστηκε 404 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.