210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 10:41

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στα 100 Κορυφαία Πανεπιστήμια της Περιοχής ΝΕΟ

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στα 100 Κορυφαία Πανεπιστήμια της Περιοχής

Το πρώτο πανεπιστήμιο στην Κύπρο που κατατάσσεται από τον παγκόσμιο οργανισμό QS World University Rankings, στον αριθμό 91 στην Περιφέρεια της Αναδυόμενης Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας (EECA)

Τα αποτελέσματα του “QS World University Rankings: EECA” για το 2019, τα οποία δημοσιοποιηθήκαν στις 31 Οκτωβρίου 2018, τοποθετούν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στα 100 κορυφαία πανεπιστήμια της περιοχής, στην οποία λειτουργούν περίπου 1,800 πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό QS World University Rankings, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατέλαβε την 91η θέση στην περιφέρεια της Αναδυόμενης Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας (Emerging Europe and Central Asia - EECA), μεταξύ 450 πανεπιστημίων που αιτήθηκαν και αξιολογήθηκαν (από τα οποία τελικά ταξινομήθηκαν τα 300 καλύτερα).

Η επιτυχία της κατάταξης αυτής αποτελεί ορόσημο, καθώς το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το μόνο πανεπιστήμιο, με βάση την Κύπρο, το οποίο συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 300 καλύτερων πανεπιστημίων, σε μια περιοχή με περισσότερες από 24 χώρες (μεταξύ τους η Ρωσία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Κροατία, η Ρουμανία, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Τουρκία, η Ουκρανία), που χαρακτηρίζεται από την πλέον δυναμική ανάπτυξη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Με τα συγκεκριμένα αυτά επιτεύγματα, το Πανεπιστήμιό μας βρίσκεται ανάμεσα σε επίλεκτα πανεπιστήμια που έχουν ταξινομηθεί από τον QS World University Rankings», σημείωσε ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Ν. Φελλάς, Αντιπρύτανης Έρευνας και Ακαδημαϊκού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. «Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για τη συμπερίληψή μας στη λίστα αυτή, σταθερά μέσα στα 100 κορυφαία πανεπιστήμια της διευρυμένης κατάταξης αυτής της χρονιάς, ιδιαίτερα ικανοποιημένοι αφού αξιολογηθήκαμε μαζί με περισσότερα από 450 άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα της περιοχής», συνέχισε ο Αντιπρύτανης Φελλάς.

Τα επιμέρους αποτελέσματα για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ως μέρος μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης πανεπιστημίων του QS World University Rankings, αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά τον διεθνή χαρακτήρα του Πανεπιστημίου και αποτελούν επιβεβαίωση της ευρύτερης προσπάθειας διεθνοποίησης του, οι οποίες έχουν ήδη αναγνωριστεί από το QS Intelligence Unit, ως το πρώτο πανεπιστήμιο στην ΕΕ που πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία 5 αστέρων (QS Stars) στην Ηλεκτρονική Μάθηση/Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.

Αναφερόμενος στην κατάταξη στη λίστα του QS EECA University Rankings, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, τη χαρακτήρισε πρωτίστως ορόσημο για το Πανεπιστήμιο, αλλά και για την Ανώτατη Εκπαίδευση της Κύπρου. «Το συγκεκριμένο επίτευγμα αποτελεί μια ισχυρή απόδειξη για την ποιότητα του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, τη συνεχή προσήλωση στην καινοτομία και την έρευνα, τη διεθνοποίηση, καθώς και την συνεχώς αυξανόμενη διεθνή του φήμη», κατέληξε ο Πρύτανης Πουγιούτας.

 

Πηγή:https://www.esos.gr

Διαβάστηκε 1231 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 19:16
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.