Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018 10:56

Εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος: Η καταδικασθείσα και ο σκληρός νόμος!

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η νομική άποψη του έμπειρου εισαγγελέα Εφετών Παν. Παναγιωτόπουλου για την καταδίκη της καθαρίστριας απο τον Βόλο

Την νομική του άποψη για την περίπτωση της καταδίκης σε 10ετή κάθειρξη της 53χρονης καθαρίστριας από το Βόλο η οποία  πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού για να εργαστεί ως καθαρίστρια, καταθέτει μέσα από τη σελίδα του στο facebook ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.
Ο γνωστός εισαγγελέας περιγράφοντας τα όσα ανέφερε η αιτιολογική έκθεση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος , ο οποίος θεσπίστηκε το 1950,   καταδεικνύει με σαφή τρόπο πως άλλη ήταν η βούληση του νομοθέτη στη μακρινή εκείνη εποχή: «Συνεπώς, ερμηνεύοντας το νόμο με βάση την ιστορική βούληση του νομοθέτη, μάλλον άλλα δικανικά συμπεράσματα έπρεπε να εξάγουμε!», αναφέρει ο έμπειρος εισαγγελέας. Αλλωστε , όπως θυμίζει, ο συγκεκριμένος νόμος προέβλεπε κατά το παρελθόν ακόμα και την ποινή του θανάτου.
Αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ.Παναγιωτόπουλος:  
«Η κυρία καταδικάστηκε από το Δικαστήριο με βάση το νόμο 1608/1950.
Στην Αιτιολογική Έκθεση του οποίου διαβάζουμε ότι αυτός θεσπίστηκε για να κολάσει και τιμωρήσει λίαν αυστηρά (προέβλεπε μέχρι και την ποινή του θανάτου, διαζευκτικά με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης) τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος, διότι κατά τους χρόνους εκείνους «νέαι καταχρήσεις αποκαλυπτόμεναι συνταράσσουν την κοινήν γνώμην» και «αδίστακτοι εγκληματίαι … επιδίδονται εις πράξεις λεηλασίας του δημοσίου πλούτου», οι οποίες προσβάλλουν και την πίστη του ίδιου του Κράτους, αλλά «και τα συμφέροντα των βαρύτατα φορολογουμένων πολιτών».
Και κατέληγε, ότι ενώ «τόσον αθώον αίμα εχύθη ….εις τον μαρτυρικόν μας τόπον, δεν νομίζομεν ότι πρέπει να υπάρξει οίκτος δια τους μέλλοντας να καταδικασθούν εις την εσχάτην των ποινών καταχραστάς».
Συνεπώς, ερμηνεύοντας το νόμο με βάση την ιστορική βούληση του νομοθέτη, μάλλον άλλα δικανικά συμπεράσματα έπρεπε να εξάγουμε!»
 
 
 
 
 
 
 
 
Πηγή : https://www.dikastiko.gr/
Διαβάστηκε 1049 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια