210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 18:44

ΕΔΔΑ: χειραγώγηση τέκνων από τον πατέρα - λήψη αναγκαίων μέτρων για αποκατάσταση των οικογενειακών δεσμών.

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η άρνηση των παιδιών να επιστρέψουν στη μητέρα και η χειραγώγησή τους από τον πατέρα δεν απαλλάσσει τις αρχές από τη λήψη αναγκαίων μέτρων για αποκατάσταση των οικογενειακών δεσμών. Η μη εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων για επιμέλεια παραβιάζει το δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή.

ΑΠΟΦΑΣΗ

R.Ι. κ.α. κατά Ρουμανίας της 4.12.2018 (αριθμ. προσφ. 57077/16)
βλ. εδώ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Επιμέλεια τέκνων και εκτέλεση αποφάσεων. Οικογενειακή ζωή. Δικαστικές αποφάσεις που ανέθεταν την επιμέλεια των ανηλίκων παιδιών στη μητέρα, έμειναν ανεκτέλεστες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμένουν στον πατέρα. Το ΕΔΔΑ διαπίστωσε ότι οι αρχές δεν είχαν ενεργήσει έγκαιρα και εύλογα για την εκτέλεση των αποφάσεων. Η άρνηση των παιδιών να επιστρέψουν στη μητέρα και η χειραγώγησή τους από τον πατέρα τους  δεν απαλλάσσει τις αρχές από τη λήψη αναγκαίων μέτρων για την αποκατάσταση των οικογενειακών δεσμών.
Το Δικαστήριο επέκρινε το γεγονός ότι οι αρχές δεν είχαν δώσει προσοχή στη σταδιακή διάλυση της σχέσης της μητέρας με τα παιδιά της κατά τη διάρκεια του χωρισμού τους, αλλά και στη χειραγώγηση που ασκούσε ο πατέρας σε αυτά. Μη αποτελεσματική προστασία των δικαιωμάτων τόσο της μητέρας, όσο και των παιδιών της. Παραβίαση του δικαιώματος στην οικογενειακή ζωή.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
https://www.echrcaselaw.com/ 

 

 

 

Πηγή: http://dikastis.blogspot.com

Διαβάστηκε 452 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.