210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 19:57

Επιστροφή κατασχεθέντων ποσών µετά από τη διαµεσολάβηση του Συνηγόρου

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Συνήγορος του Πολίτη, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να σταθεί αρωγός των ευπαθών κοινωνικών οµάδων αφενός, αλλά και να περιορίσει τις αρνητικές συνέπειες των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασµών για οφειλές προς το δηµόσιο αφετέρου, διαµεσολάβησε µε επιτυχία στις δύο ακόλουθες περιπτώσεις:

Στην πρώτη περίπτωση κατασχέθηκαν λογαριασµοί που είχαν ανοιχτεί από ενήλικα για λογαριασµό ανηλίκων, για οφειλές προς τον οικείο ∆ήµο του ενήλικα, ο οποίος παρέµεινε ως συνδικαιούχος στο λογαριασµό.

Οι τότε ανήλικες δικαιούχοι, ενήλικες πλέον, διαµαρτυρήθηκαν για την κατάσχεση του 1/2 των καταθέσεων, µεγάλο µέρος των οποίων είχαν καταθέσει στους λογαριασµούς αυτούς οι ίδιες.

Ο Συνήγορος διαµεσολάβησε προς τον ∆ήµο Βόλου, ο οποίος ανταποκρίθηκε µε ευαισθησία και εξέδωσε απόφαση επιστροφής των κατασχεθέντων ποσών.

Στην δεύτερη περίπτωση, κατασχέθηκε τραπεζικός λογαριασµός πολίτη, όπου κατατίθετο το Κοινωνικό Επίδοµα Αλληλεγγύης, το οποίο ορίζεται ρητά ως ακατάσχετο εκ του νόµου.

Ο Συνήγορος προώθησε αίτηµα για άρση της κατάσχεσης, µε την χρήση των οδηγιών που περιέχονται στην εγκύκλιο ΠΟΛ 1146/2017 περί περιορισµού των κατασχέσεων προνοιακών επιδοµάτων.

Η ∆’ ∆ΟΥ Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκε και έστειλε προς το πιστωτικό ίδρυµα εντολή άρσης της κατάσχεσης και αποδέσµευσης του ποσού του ΚΕΑ.

Ο Συνήγορος δράττεται της ευκαιρίας για να υπενθυµίσει προς την Πολιτεία τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις του ως προς τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασµών, οι οποίες περιέχονται στην πρόσφατη ειδική έκθεσή του µε τίτλο.

 

 

Πηγή :https://www.lawspot.gr/

Διαβάστηκε 613 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.