210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019 11:42

Ημερίδα Νομικής Σχολής στην Αθήνα 11 Μαΐου @ 19:00 - 21:00 - Η ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ: ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΕΟ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ:

ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

UNIC OF NICOSIA LAW 800X150 002

Η ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ: ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η απονομή της δικαιοσύνης και η εύρυθμη λειτουργία της δικαστικής εξουσίας συνδέονται και εξαρτώνται από μία σειρά παραγόντων με σημαντικότερο τους ίδιους τους λειτουργούς της. Δικαστές, εισαγγελικοί λειτουργοί, δικηγόροι και νομικοί σύμβουλοι αποτελούν τους επιστήμονες που δίνουν περιεχόμενο σε μία από τις τρεις διακριτές, συνταγματικά κατοχυρωμένες, κρατικές εξουσίες.

Η επιστημονική επάρκεια, η διεπιστημονική πληροφόρηση, η καλλιέργεια της προσωπικότητας και η συνείδηση του ιστορικού χρόνου εκ μέρους των λειτουργών της δικαιοσύνης αποτελούν το θεμέλιο της εύρυθμης λειτουργίας της δικαιοσύνης.

Οι προκλήσεις της νομικής επιστήμης στη σημερινή εποχή είναι πολλές. Το διεθνές περιβάλλον, σε συνδυασμό με τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις στη ψηφιακή τεχνολογία, αλλάζουν ραγδαία τα δεδομένα της νομικής επιστήμης σε πεδία και τομείς που μέχρι σήμερα της ήταν έως και άγνωστα.

Τα προγράμματα σπουδών των Νομικών Σχολών οφείλουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις αυτές.

Η εκδήλωση της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από το χώρο της νομικής επιστήμης και της δικαιοσύνης, έχει στόχο να αναδείξει τον πολυδιάστατο και σημαντικό ρόλο των λειτουργών της, όπως και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η νομική επιστήμη.

Εισηγητές:

  • Ιωάννης Λασκαρίδης, Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, τέως Πρόεδρος Ε.Σ.Ρ
  • Δρ Θεμιστοκλής Σοφός, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.Α
  • Χρήστος Παπαστυλιανός, Επίκουρος Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Συντονισμός: Αθανάσιος Κουτρομάνος, Επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Πρόεδρος Ε.Σ.Ρ

Μετά το πέρας της εκδήλωσης της Νομικής Σχολής, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20:30, θα ακολουθήσει συζήτηση/ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα της Νομικής Σχολής με μέλη του τμήματος Νομικής, και Συμβούλους Εισδοχής.

Γενική Ενημέρωση για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα βρίσκεται στο χώρο για να παρέχει πληροφόρηση και να απαντήσει ερωτήσεις σχετικά με:

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Γραφείο Ενημέρωσης και Εγγραφών Ελλάδας
Λεωφ. Μεσογείων 265, Νέο Ψυχικό, 15451, Αθήνα
801 100 1212 – 210 6748293 |  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Πηγή: https://www.unic.ac.cy/

Διαβάστηκε 484 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019 11:56
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.