210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019 12:59

Ανακοίνωση δικηγόρων για την μείωση των διορισμών δικαστικών αντιπρόσωπων ΝΕΟ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έντονα διαμαρτύρεται η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για τη μείωση των διορισμών των δικηγόρων ως δικαστικών αντιπροσώπων στις επικείμενες εθνικές-βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Συγκεκριμένα οι δικηγόροι που έχουν διοριστεί πανελλαδικά ως τακτικοί και αναπληρωματικοί καλύπτουν το 75,90% των πραγματοποιηθέντων διορισμών, αντί του προβλεπόμενου μέχρι τώρα ποσοστού 77,5% όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα, τονίζεται ότι η μείωση των δικηγόρων έγινε με αποκλειστική πρωτοβουλία και ευθύνη του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου.

Αντίθετα επισημαίνεται ότι παρατηρείται αύξηση της ποσόστωσης των δικαστικών υπαλλήλων κατά 1%.

Αναλυτικά η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Ολομέλειας και του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός έχει ως εξής : 

«Κατόπιν σχετικού αιτήματός μας, ο Άρειος Πάγος μας απέστειλε τα στατιστικά στοιχεία των διορισμών των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής για τις Βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Από την επισκόπηση των στοιχείων αυτών προκύπτει ότι οι Δικηγόροι που έχουν διοριστεί πανελλαδικά ως τακτικοί και αναπληρωματικοί καλύπτουν το 75,90% των πραγματοποιηθέντων διορισμών, αντί του προβλεπόμενου μέχρι τώρα ποσοστού 77,5%. Αντίθετα παρατηρείται αύξηση της ποσόστωσης των δικαστικών υπαλλήλων κατά 1%

Η μείωση των διορισμών των Δικηγόρων έγινε με αποκλειστική πρωτοβουλία και ευθύνη του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου όπως πληροφορηθήκαμε και μάλιστα χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωσή μας και χωρίς μέχρι σήμερα να μας έχει γνωστοποιηθεί εγγράφως η σχετική απόφαση. 

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αδικαιολόγητη αυτή απόφαση που συνιστά ανεπίτρεπτη δυσμενή μεταχείριση των δικηγόρων και μεταβάλει επί τα χείρω την ήδη μειωμένη εκπροσώπησή μας. Δυστυχώς το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου δεν εκτίμησε ούτε τη συνεισφορά του δικηγορικού σώματος στην ομαλή διενέργεια των εκλογών και ιδίως των πρόσφατων Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών εκλογών, που ήταν από τις πιο δύσκολες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, ούτε τις συνέπειες που έχουν επέλθει σε αυτό από την πρωτοφανή, σε διάρκεια, αναστολή των εργασιών των δικαστηρίων και ιδίως των Αθηνών και Θεσσαλονίκης για τρεις εβδομάδες περίπου και μάλιστα σε ενεργή δικαστική περίοδο και λίγο πριν από τις δικαστικές διακοπές.

Το ζήτημα αυτό θα διεκδικήσουμε να διευθετηθεί στο άμεσο μέλλον με σαφή νομοθετική ρύθμιση αφού μέχρι σήμερα η εφαρμοστέα διάταξη έχει εσφαλμένα ερμηνευθεί και εφαρμοσθεί σε βάρος των δικηγόρων διαχρονικά από το αρμόδιο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου.

Αυτονόητο είναι ότι σε περίπτωση τυχόν συμπληρωματικών διορισμών, που ενδεχομένως προκύψουν λόγω ανεπίδοτων, θα πρέπει να προκριθούν οι δικηγόροι κάθε άλλης κατηγορίας, ώστε να καλυφθεί, κατά το δυνατόν η επελθούσα άδικη μεταχείριση».

 

 

 

Πηγή : https://www.newsit.gr

Διαβάστηκε 288 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.