210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 17:31

Καταργούνται ΣΔΟΕ και ΣΕΠΕ ΝΕΟ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Την κατάργηση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), αλλά και άλλων «σωμάτων» προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα με τίτλο "Σύσταση και κατάργηση Γενικών Γραμματειών και Ειδικών Γραμματειών/Ενιαίων Διοικητικών Τομέων Υπουργείων" που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ .

Ειδικότερα, ΣΔΟΕ και ΣΕΠΕ ενσωματώνονται σε νέες δομές, µε όλες τις αρμοδιότητες του Σ∆ΟΕ να μεταφέρονται στη Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας και του ΣΕΠΕ στη Γενική Γραμματεία Εργασίας.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα:

1) Συνιστάται στο Υπουργείο Οικονομικών, Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας. Στη νέα Γενική Γραμματεία μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, οι παρακάτω υπηρεσίες: 

(α) από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής, η Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής,

(β) οι υπαγόμενες στην καταργούμενη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας υπηρεσίες,

(γ) οι υπαγόμενες στην καταργούμενη Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος υπηρεσίες, 

(δ) η αυτοτελής Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος καθώς και οι αντίστοιχες θέσεις Γενικού/Τομεακού και Ειδικού/Ειδικού Τομεακού Γραμματέα καταργούνται.

Η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομικών και η αντίστοιχη θέση του Γενικού/Διοικητικού Γραμματέα καταργούνται. Οι εξής υπηρεσίες της ως άνω Γενικής Γραμματείας υπάγονται εφεξής στον Υπουργό Οικονομικών:

(α) Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης (Π.Σ.Ε.Α.),

(β) Αυτοτελές Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, 

(γ) Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας, 

(δ) Αυτοτελής Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης,

(ε) Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών.

2) Συνιστάται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γενική Γραμματεία Εργασίας. Στη νέα Γενική Γραμματεία μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, οι παρακάτω υπηρεσίες: 

(α) η Γενική Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία, 

(β) το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, 

(γ) η Διεύθυνση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, 

(δ) η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων

Η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων καθώς και η αντίστοιχη θέση του Γενικού/Τομεακού Γραμματέα, ο Ενιαίος Διοικητικός Τομέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας καθώς και η αντίστοιχη θέση του Ειδικού/Ειδικού Τομεακού Γραμματέα και ο Ενιαίος Διοικητικός Τομέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας καθώς και η αντίστοιχη θέση του Ειδικού/ Ειδικού Τομεακού Γραμματέα καταργούνται.

Συνιστάται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Στη νέα Γενική Γραμματεία μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, καθώς και η αντίστοιχη θέση Γενικού/Τομεακού Γραμματέα καταργούνται.

Η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά καθώς και η αντίστοιχη θέση του Ειδικού/Ειδικού Τομεακού Γραμματέα καταργούνται. Οι υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτήν μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Η θέση του Γενικού/Διοικητικού Γραμματέα του Υπουργείου καταργείται. Οι εξής υπηρεσίες υπάγονται εφεξής στον Υπουργό: 

(α) Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, 

(β) Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών,

(γ) Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, 

(δ) Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας, 

(ε) Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου,

 

 

 

 

https://www.nextdeal.gr/

Διαβάστηκε 181 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 17:34
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.