Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019 15:32

Δικηγόροι: Διαφωνούν κάθετα με την κατάργηση του δεύτερου βαθμού για το άσυλο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διαφωνούν και οι δικηγόροι με την κατάργηση του δεύτερου βαθμού εκδίκασης από τις Επιτροπές  της Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών των υποθέσεων ασύλου.

Έτσι μετά τους Διοικητικούς Δικαστές, αλλά και την αντιπολίτευση που θέτουν θέματα και δικαιωμάτων αλλά και ευρωπαϊκού δικαίου, οι δικηγόροι ενώνουν τις φωνές τους και εκφράζουν τη ρητή διαφωνία τους.

Συγκεκριμένα η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας εξουσιοδότησε τον πρόεδρο του ΔΣΑ Δημ. Βερβεσό«για συνάντηση με τους αρμοδίους Υπουργούς, προκειμένου να τους θέσει τα ζητήματα που άπτονται της προωθούμενης από την Κυβέρνηση κατάργησης των δευτεροβάθμιων Επιτροπών Ασύλου, καθώς οδηγούν σε συρρίκνωση  των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο και σε σημαντική επιβάρυνση της λειτουργίας των Διοικητικών Δικαστηρίων».

Το ίδιο και οι δικαστές

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών και οι διοικητικοί δικαστές με ανακοίνωση τους εξέφρασαν ακριβώς τις ίδιες ενστάσεις.

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών έκανε λόγο για «κατάργηση των δικαιωμάτων των προσφύγων» και επισήμανε ότι η «τυχόν σχεδιαζόμενη μεταφορά των υποθέσεων αυτών απευθείας στα Διοικητικά Δικαστήρια θα επιδεινώσει την κατάσταση, καθόσον αυτά, με τη σημερινή τους στελέχωση σε δικαστές και υπαλλήλους θα επιβαρυνθούν υπέρμετρα με δυσμενείς επιπτώσεις στην ταχύτητα και αποτελεσματικότητα της συνολικής λειτουργίας τους». 

Η κυβέρνηση εξήγγειλε αυτή την πρόθεση προκειμένουν να επιταχύνει τις διαδικασίες έκδοσης αποφάσεων για το άσυλο λόγω του διαρκώς διογκούμενου προβλήματος στο μεταναστευτικό.

 

 

 

Πηγή :https://www.dikastiko.gr/

Διαβάστηκε 439 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια