210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 13:33

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος (Συνεδρίαση 27-5-2020) ΝΕΟ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

H Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε, σήμερα 27.5.2020, υπό την Προεδρία του Προέδρου Δημήτρη Βερβεσού, μέσω τηλεδιάσκεψης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Σύμφωνα με τις μέχρις στιγμής πληροφορίες μας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όλα τα πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια πρόκειται να επαναλειτουργήσουν σε πλήρη λειτουργία από 1.6.2020, όπως και η εκδίκαση όλων των ποινικών υποθέσεων που αφορούν αναστολές και δικονομικές ποινικές δίκες (497, 430, 341 κλπ). Η πλήρη λειτουργία των ποινικών δικαστηρίων προβλέπεται για τις 22.6.2020.

2. Μέχρι σήμερα, δεν έχει ψηφιστεί διάταξη νόμου που να καθορίζει τα διάφορα ανακύπτοντα ζητήματα που αφορούν την επαναλειτουργία των δικαστηρίων. Η κατατεθείσα σήμερα τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί στην Παρασκευή 29.5.2020. Επίσης, μέχρι σήμερα , δεν έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία θα εξειδικεύονται οι χρόνοι, οι όροι και οι υγειονομικές συνθήκες υπό τις οποίες θα λάβει χώρα η επαναλειτουργία των δικαστηρίων.

3. Μετά τα ανωτέρω, η Συντονιστική Επιτροπή διαμαρτύρεται έντονα για την μη έγκαιρη ψήφιση της, κατά τα άνω, σχετικής τροπολογίας και την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης, λαμβανομένου υπόψη ιδίως ότι οι σχετικές διατάξεις αφορούν στην επαναλειτουργία των δικαστηρίων και όχι στην αναστολή λειτουργίας τους, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί σημαντικά προβλήματα ως προς την λυσιτελή προετοιμασία των συναδέλφων και των υπηρεσιών αλλά και ως προς την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων με κίνδυνο τη δημιουργία ασαφειών, τη μη ενιαία εφαρμογή τους και την πιθανή απώλεια δικονομικών και ουσιαστικών δικαιωμάτων.

4. Η Συντονιστική Επιτροπή προς διευκόλυνση των συναδέλφων ανέθεσε στους καθηγητές Κων. Καλαβρό, Παν. Γιαννόπουλο και Σπ. Τσαντίνη να επεξεργαστούν κείμενο- οδηγό εξειδίκευσης των διατάξεων της κατατεθείσας τροπολογίας ως προς την επαναλειτουργία των πολιτικών δικαστηρίων και ιδίως στα θέματα που αφορούν στην αναστολή των προθεσμιών.

Η ορθή απονομή της δικαιοσύνης και η ασφάλεια δικαίου είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη.

Πηγή :dsa.gr

NEO BANNER ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΡΣΙΤΑ   AAA ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστηκε 121 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 13:41
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.