210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 08:30

Ο Άγις Γεωργιάδης μέλος του London Court of International Arbitration ΝΕΟ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Agis Georgiades

Δελτίο Τύπου

10.06.2020

Ο Άγις Γεωργιάδης μέλος του London Court of  International Arbitration

 

To μέλος ΣΕΠ στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι ο πρώτος Κύπριος που γίνεται μέλος του διεθνώς καταξιωμένου κέντρου διαιτησίας LCIA Court

Ο Άγις Γεωργιάδης, μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και  δικηγόρος ασχολούμενος με τη διαιτησία και την εναλλακτική επίλυση διαφορών, ορίσθηκε ως μέλος του Δικαστηρίου του London Court of International Arbitration (LCIA Court), το οποίο και αποτελεί ένα από τα κορυφαία forum διαιτητικής επίλυσης διεθνών διαφορών σε παγκόσμια κλίμακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργιάδης είναι ο πρώτος Κύπριος που αναλαμβάνει το εν λόγω αξίωμα.

Το London Court of International Arbitration αποτελεί ένα από τα παλαιότερα και διεθνώς καταξιωμένα κέντρα διαιτησίας. Ιδρυθέν μεταξύ των ετών 1891-1892, έχει συμπληρώσει άνω των εκατόν είκοσι ετών αδιάλειπτης λειτουργίας. Το εν λόγω Δικαστήριο σύγκειται εκ τριάντα πέντε μελών από διάφορες χώρες, και επιλαμβάνεται διαφορών μεταξύ των κορυφαίων επιχειρήσεων παγκοσμίως, όντας το κατεξοχήν κέντρο επίλυσης διεθνών διαφορών.

Η εισδοχή του κ. Γεωργιάδη στις τάξεις των μελών του LCIA Court περιποιεί ιδιαίτερη τιμή στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η οποία και εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στον κ. Γεωργιάδη.

Ο Άγις Γεωργιάδης έλαβε πτυχίο νομικής από το Πανεπιστήμιο του Leeds του Ηνωμένου Βασιλείου (2003), αποκτώντας το 2004 τον τίτλο του barrister (Lincoln’s Inn). Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Εταιρικό και Εμπορικό Δίκαιο από το London School of Economics (2005), ενώ διαθέτει Δίπλωμα Ειδίκευσης (με διάκριση) στη Διεθνή Διαμεσολάβηση και τη Διεθνή Διαιτησία επί κατασκευαστικών διαφορών από το Queen Mary College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (2010).

Είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου από το 2006 και εταίρος στη δικηγορική εταιρία Christos Georgiades & Associates LLC. Ως μέλος ΣΕΠ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διδάσκει Δίκαιο της Απόδειξης.

Διαβάστηκε 48 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 08:38
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.