210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 16:43

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για Αιτήσεις Εγγραφών στο Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Δίκαιο και Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ΝΕΟ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

UNIC Δίκαιο και Πολιτική

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για Αιτήσεις Εγγραφών στο Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Δίκαιο και Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει το άνοιγμα τριάντα (30) θέσεων για την εισδοχή στο Εξ Αποστάσεως Μεταπυχιακό Πρόγραμμα στο Δίκαιο και Πολιτική στην ΕΕ (ΜΑ) για το Χειμερινό Εξάμηνο 2020.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί να προσφέρει υψηλότατο επίπεδο επιστημονικής γνώσης μέσα από την εξειδίκευση στη διεπιστημονική προσέγγιση, την εμβάθυνση στη γνωστική ενότητα που συγκροτείται από τα γνωστικά αντικείμενα/πεδία του Δημοσίου και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, της Πολιτικής Θεωρίας, των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και άλλα αντικείμενα που εντάσσονται στο ευρύτερο πεδίο των Πολιτικών Επιστημών.

Η συστηματική, μεταπτυχιακού επιπέδου κατάρτιση στα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα μπορεί να αποτελέσει κρίσιμο εφόδιο για άτομα που στοχεύουν να εργαστούν σε πλήθος τομέων, οργανισμών και επαγγελμάτων. Πυλώνα της εκπαιδευτικής προσέγγισης αποτελεί ο συνδυασμός της θεωρητικής με την πρακτική διάσταση των ζητημάτων που ανακύπτουν στη γνωστική ενότητα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Θεωρίας και η ανάπτυξη της ικανότητας για θεωρητικά στέρεη αλλά και πρακτικά αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών. Από τη σκοπιά των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ευρωπαϊκή διάσταση των ζητημάτων και στη διασύνδεσή τους με τις προκλήσεις, τις αδυναμίες αλλά και την προοπτική της ευρωπαϊκής πολιτικής, οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής «ολοκλήρωσης» (European integration).

Παρέχεται μεταπτυχιακή εκπαίδευση σε κατόχους πτυχίου Νομικής ή συναφούς τίτλου σπουδών, καθώς επίσης και σε άτομα που στοχεύουν να εργαστούν σε τομείς και αντικείμενα που σχετίζονται με τη νομική επιστήμη (βλ. δικηγορικό επάγγελμα, δικαστικό σώμα, νομικοί σύμβουλοι σε εταιρείες και ιδιωτικούς οργανισμούς, Δημόσια Υπηρεσία, Ημικρατικοί Οργανισμοί, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δημόσιοι Οργανισμοί και Φορείς, Μη-Κυβερνητικοί Οργανισμοί, διπλωματικό σώμα). Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να γίνουν δεκτοί σε σπουδές τρίτου κύκλου (Διδακτορικές Σπουδές).

Το πρόγραμμα προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα.

Σχετικά με το Πρόγραμμα

Σχολή                                   Νομική

Διάρκεια                               1,5 έτος ή 3 εξάμηνα

Αριθμός Θέσεων                   30 (τριάντα)

Καταληκτική ημερομηνία

υποβολής αιτήσεων             23 Σεπτεμβρίου 2020

Διαδικασία Εισδοχής

Για να ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης της αίτησής σας, θα χρειαστεί να υποβάλετε τα ακόλουθα έγγραφα:

  1. Αίτηση Εισδοχής.
  2. Βιογραφικό Σημείωμα (CV).
  3. Επικυρωμένο Αντίγραφο Πτυχίου.
  4. Επικυρωμένο Αντίγραφο Αναλυτικής Βαθμολογίας.
  5. Έκθεση Προσωπικών Στόχων και Ερευνητικών Ενδιαφερόντων (περίπου 2 σελίδες) - Μια επιστολή στην οποία θα αναφέρονται οι επιμέρους ικανότητες και δυνατότητες του υποψηφίου, το βιογραφικό του, καθώς επίσης οι προσδοκίες του από το πρόγραμμα και ο τρόπος με τον οποίο θα τον βοηθήσει στην προσωπική ανέλιξη και στην ανάπτυξη της καριέρας του.
  6. Τελική αξιολόγηση: Η Επιτροπή του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος, δεδομένου του περιορισμένου αριθμού των υποψηφίων που θα γίνουν αποδεκτοί στο πρόγραμμα, θα αποφασίσει αξιοκρατικά ποιοι είναι οι καταλληλότεροι υποψήφιοι για να γίνουν αποδεκτοί στο πρόγραμμα. Τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων είναι τα ακόλουθα: ακαδημαϊκά και άλλα σχετικά προσόντα, επαγγελματική εμπειρία, συστατικές επιστολές, καλή γνώση μιας τουλάχιστον πρόσθετης ξένης γλώσσας, ερευνητικές δυνατότητες του υποψηφίου.

Υποβολή Αίτησης

Για ακαδημαϊκές πληροφορίες σχετικές με το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών μπορείτε να επικοινωνείτε με την συντονίστρια του προγράμματος, Δρ. Χριστίνα Ιωάννου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας ηλεκτρονικά:

  1. Συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Αίτηση Εισδοχής και επισυνάπτοντας τα πιο πάνω έγγραφα στον σύνδεσμο: https://www.unic.ac.cy/el/law-and-politics-in-the-european-union-ma-1-5-year-or-3-semesters-distance-learning-in-greek/
  2. Αποστέλλοντας τα πιο πάνω έγγραφα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συμβούλου εισδοχής σας ή στη γενική ηλεκτρονική διεύθυνση του τμήματος εξ αποστάσεως: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μέθοδος Παράδοσης

Οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στα μαθήματά τους μέσω της πλατφόρμας Moodle, μετά την ολοκλήρωση της επίσημης εγγραφής τους στο πρόγραμμα. Το κάθε μάθημα περιλαμβάνει διαλέξεις, εργασίες, συμμετοχή σε τηλεδιασκέψεις μέσω WebEx και μια τελική εξέταση στο τέλος του κάθε εξαμήνου.

Ακαδημαϊκό Προσωπικό Προγράμματος

Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης, Καθηγητής, Κοσμήτορας Νομικής Σχολής (Δημόσιο Δίκαιο)

Ανδρέας Θεοφάνους, Καθηγητής (Πολιτική Οικονομία, Διεθνείς Σχέσεις)

Χριστίνα Ιωάννου, Αν. Καθηγήτρια, Αναπληρώτρια Κοσμήτορας Νομικής Σχολής (Ευρωπαϊκή Πολιτική, Κοινωνικά Δικαιώματα)

Χρήστος Παπαστυλιανός, Αν. Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Νομικής (Δημόσιο Δίκαιο)

Γιώργος Κέντας, Αν. Καθηγητής (Πολιτικές Επιστήμες)

Κώστας Στρατηλάτης, Αν. Καθηγητής (Δημόσιο Δίκαιο)

Οδυσσέας Χρήστου, Επ. Καθηγητής (Διακυβέρνηση)

Μιχάλης Κοντός, Επ. Καθηγητής (Διεθνείς Σχέσεις, Διεθνές Δίκαιο)

Στέργιος Μήτας, Λέκτορας (Μεθοδολογία Δικαίου)

Γιώργος Χαραλάμπους, Επ. Καθηγητής (Πολιτικά Συστήματα)

Γιάννος Κατσουρίδης, Λέκτορας (Πολιτικά Συστήματα)

Δημήτριος Κουκιάδης, Λέκτορας (Συγκριτικό Δίκαιο)

Γιώργος Τσαούσης, Λέκτορας (Δημόσιο Δίκαιο)

Διαβάστηκε 75 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 17:00
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.