210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 16:47

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για Αιτήσεις Εγγραφών στο Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Νομική του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ΝΕΟ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

UNIC Calls for Applications School of Law general

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για Αιτήσεις Εγγραφών στο Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Νομική του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει εξήντα (60) νέες θέσεις για εισδοχή στο Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Νομική (ΜΑ) για το Χειμερινό Εξάμηνο 2020.

Το Πρόγραμμα είναι διαρθρωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εξειδικευθούν σε δύο συγκεκριμένους τομείς της νομικής επιστήμης, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο:

(α) Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Δίκαιο, και

(β) Ανθρώπινα Δικαιώματα και Κοινωνική Δικαιοσύνη

Παρέχεται μεταπτυχιακή εκπαίδευση σε κατόχους πτυχίου Νομικής ή συναφούς τίτλου σπουδών (Πολιτική Επιστήμη, Ευρωπαϊκή Πολιτική, Διεθνείς Σχέσεις, Οικονομικά, κ.ά.) καθώς επίσης και σε άτομα που εργάζονται ή που στοχεύουν να εργαστούν σε τομείς και αντικείμενα που σχετίζονται με τη νομική επιστήμη (βλ. δικηγορικό επάγγελμα, δικαστικό σώμα, νομικοί σύμβουλοι σε εταιρείες και ιδιωτικούς οργανισμούς, Δημόσια Υπηρεσία, Ημικρατικοί Οργανισμοί, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δημόσιοι Οργανισμοί και Φορείς, Μη-Κυβερνητικοί Οργανισμοί, διπλωματικό σώμα).

Η συστηματική, μεταπτυχιακού επιπέδου κατάρτιση στα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα, αποσκοπεί να προσφέρει στους απόφοιτούς του επιπρόσθετα προσόντα και να ενισχύσει τις γνωστικές καθώς και διαχειριστικές τους ικανότητες, στην αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικών με τη νομική επιστήμη, εμπλουτίζοντας συγχρόνως τις επαγγελματικές τους ευκαιρίες. Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να γίνουν δεκτοί σε σπουδές τρίτου κύκλου (Διδακτορικές Σπουδές).

Πυλώνα της εκπαιδευτικής προσέγγισης αποτελεί ο συνδυασμός της θεωρητικής με την πρακτική διάσταση των ζητημάτων νομικής που ανακύπτουν στο σύγχρονο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην στενή εξέταση των διατάξεων εθνικού δικαίου στην ευρωπαϊκή τους διάσταση, αποσκοπώντας να αναδειχθεί η διασύνδεσή τους με τις σύγχρονες προκλήσεις και αδυναμίες και να αναπτυχθεί η ικανότητα για θεωρητικά στέρεη αλλά και πρακτικά αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών.

Το πρόγραμμα προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα.

Σχετικά με το Πρόγραμμα

Σχολή                                                   Νομική

Διάρκεια                                               1.5 έτος ή 3 εξάμηνα

Αριθμός θέσεων                                  60 (εξήντα)

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων  23 Σεπτεμβρίου 2020

Διαδικασία Εισδοχής

Για να ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης της αίτησής σας, θα χρειαστεί να υποβάλετε τα ακόλουθα έγγραφα:

  1. Αίτηση Εισδοχής.
  2. Βιογραφικό Σημείωμα (CV).
  3. Επικυρωμένο Αντίγραφο Πτυχίου - Προπτυχιακός τίτλος σπουδών Νομικής ή συναφούς αντικειμένου (ενδεικτικά: Πολιτική Επιστήμη, Δημόσια Διοίκηση, Διεθνείς/Ευρωπαϊκές Σπουδές). Κατά κανόνα απαιτείται βαθμολογία Λίαν Καλώς ή αντίστοιχή. Αιτητές που δεν πληρούν τα κριτήρια, δύνανται να υποβάλουν αίτηση κατόπιν έγκρισης των ακαδημαϊκών τους προσόντων από την αρμόδια επιτροπή του τμήματος.
  4. Επικυρωμένο Αντίγραφο Αναλυτικής Βαθμολογίας.
  5. Έκθεση Προσωπικών Στόχων και Ερευνητικών Ενδιαφερόντων (περίπου 2 σελίδες) -

Μια επιστολή στην οποία θα αναφέρονται οι επιμέρους ικανότητες και δυνατότητες του υποψηφίου, το βιογραφικό του, καθώς επίσης οι προσδοκίες του από το πρόγραμμα και ο τρόπος με τον οποίο θα τον βοηθήσει στην προσωπική ανέλιξη και στην ανάπτυξη της καριέρας του.

  1. Αποδεικτικό Γνώσης Αγγλικής Γλώσσας - ένα από τα ακόλουθα:

Ολοκλήρωση του πτυχίου σε ίδρυμα στο οποίο η γλώσσα διδασκαλίας ήταν η αγγλική/ TOEFL με βαθμό τουλάχιστον 500/ GCSE O’ Level English Language με ελάχιστο βαθμό C/ IELTS με ελάχιστο βαθμό 5.5/ Proficiency (Cambridge, Michigan). 

  1. Τελική αξιολόγηση: Η Επιτροπή του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος, δεδομένου του περιορισμένου αριθμού των υποψηφίων που θα γίνουν αποδεκτοί στο πρόγραμμα, θα αποφασίσει αξιοκρατικά ποιοι είναι οι καταλληλότεροι υποψήφιοι για να γίνουν αποδεκτοί στο πρόγραμμα. Τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων είναι τα ακόλουθα: ακαδημαϊκά και άλλα σχετικά προσόντα, επαγγελματική εμπειρία, συστατικές επιστολές, καλή γνώση μιας τουλάχιστον πρόσθετης ξένης γλώσσας, ερευνητικές δυνατότητες του υποψηφίου.

 

Υποβολή Αίτησης

Για ακαδημαϊκές πληροφορίες σχετικές με το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών μπορείτε να επικοινωνείτε με τον συντονιστή του προγράμματος, Δρ. Στέργιο Μήτα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας ηλεκτρονικά:

  1. Συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Αίτηση Εισδοχής και επισυνάπτοντας τα πιο πάνω έγγραφα στον σύνδεσμο:

https://www.unic.ac.cy/el/law-llm-1-5-years-or-3-semesters-distance-learning-in-greek/

  1. Αποστέλλοντας τα πιο πάνω έγγραφα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συμβούλου εισδοχής σας ή στη γενική ηλεκτρονική διεύθυνση του τμήματος εξ αποστάσεως: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μέθοδος Παράδοσης

Οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στα μαθήματά τους μέσω της πλατφόρμας Moodle, μετά την ολοκλήρωση της επίσημης εγγραφής τους στο πρόγραμμα. Το κάθε μάθημα περιλαμβάνει διαλέξεις, εργασίες, συμμετοχή σε τηλεδιασκέψεις μέσω WebEx και μια τελική εξέταση στο τέλος του κάθε εξαμήνου.

Ακαδημαϊκό Προσωπικό Προγράμματος

Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης, Καθηγητής, Κοσμήτορας Νομικής Σχολής (Δημόσιο Δίκαιο)

Νέστωρ Κουράκης, Καθηγητής (Εγκληματικές Επιστήμες)

Ειρήνη Σταματούδη, Καθηγήτρια (Πνευματική Ιδιοκτησία)

Χριστίνα Ιωάννου, Αν. Καθηγήτρια, Αναπληρώτρια Κοσμήτορας Νομικής Σχολής (Ευρωπαϊκή Πολιτική, Κοινωνικά Δικαιώματα)

Χρήστος Παπαστυλιανός, Αν. Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Νομικής (Δημόσιο Δίκαιο)

Δήμητρα Σορβατζιώτη, Αν. Καθηγήτρια (Εγκληματικές Επιστήμες)

Κώστας Στρατηλάτης, Αν. Καθηγητής (Δημόσιο Δίκαιο)

Νίκος Δαβράδος, Επισκέπτης Αναπληρωτής Καθηγητής (Ιδιωτικό και Επιχειρηματικό Δίκαιο)

Νίκος Κουμουτζής, Αν. Καθηγητής (Ιδιωτικό Δίκαιο)

Οδυσσέας Χρήστου, Επ. Καθηγητής (Διακυβέρνηση)

Στέργιος Μήτας, Λέκτορας (Μεθοδολογία Δικαίου)

Δημήτριος Κουκιάδης, Λέκτορας (Συγκριτικό Δίκαιο)

Φώτιος Νικολάου, Λέκτορας (Ιδιωτικό Δίκαιο)

Κωνσταντίνος Δημαρέλλης, Λέκτορας (Εργατικό Δίκαιο)

Κωνσταντίνος Ρόκας, Λέκτορας (Ευρωπαϊκό Δίκαιο)

Γιώργος Τσαούσης, Λέκτορας (Δημόσιο Δίκαιο)

Ιωάννης Καστανάς, (Δημόσιο Δίκαιο)

 

 

Διαβάστηκε 240 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 17:06
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.