210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 22:51

Πρόταση αναστολής των ασυμβίβαστων για τους δικηγόρους λόγω κρίσης ΝΕΟ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Δυνατότητα άσκησης άλλων δραστηριοτήτων ετοιμάζονται να ζητήσουν οι δικηγόροι, λόγω του πλήγματος που έχουν δεχθεί από τον κορονοϊό, επισημαίνοντας την ανάγκη άρσης του ασυμβίβαστου που ισχύει.

Την άρση του ασυμβίβαστου για την άσκηση και άλλων δραστηριοτήτων ζητάνε οι δικηγόροι, όπως διαφάνηκε κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Η πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής, που συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο Δημήτρη Βερβεσό, προβλέπει στην πράξη να δοθεί η δυνατότητα στους δικηγόρους να ασκήσουν προσωρινά κάποιο άλλο επάγγελμα χωρίς να χάσουν τη δικηγορική ιδιότητα.

Σύμφωνα με τις πρώτες σκέψεις, η δυνατότητα αυτή θα μπορούσε να δοθεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για παράδειγμα ένα εξάμηνο, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες που έχουν υποστεί οι δικηγόροι στη διάρκεια της πανδημίας.

Μέχρι τώρα, εάν κάποιος δικηγόρος ασκούσε άλλη δραστηριότητα θεωρούταν ασυμβίβαστο και έχανε αυτομάτως την ιδιότητά του ως δικηγόρου.

Ωστόσο, η δυσμενή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο δικηγορικός κλάδος, οδηγεί στην πρόταση να αρθεί το ασυμβίβαστο αυτό.

Το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων οπότε και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Η Συντονιστική Επιτροπή υπό τον κ. Βερβεσό στην ανακοίνωσή της αναφέρει συγκεκριμένα πως «αποφάσισε να συζητηθεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας το θέμα των ασυμβιβάστων προς λήψη απόφασης για τροποποίηση των σχετικών διατάξεων, αφού έλαβε υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση στον κλάδο και τη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί».

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή ζητά από τον Υπουργό Δικαιοσύνης την επέκταση των δικαστικών λειτουργιών από 11.1.2021, τηρουμένων των απαιτούμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας και την άμεση επίσημη ενημέρωση των δικηγόρων για το καθεστώς λειτουργίας των δικαστηρίων, ενώ αναφέρεται πως λόγω των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό, δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Δικηγόρων.

 NEO BANNER ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΡΣΙΤΑ     Video ΝΟΜΟΘΕΣΙΑAAA ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Πηγή:https://www.dikastiko.gr/

Διαβάστηκε 113 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 15:31

Τελευταία άρθρα από τον/την ΟΝΟΥΦΡΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.