facebook
Αρχική Νομολογία Ανακοινώσεις Πρακτικά με μαγνητοφώνηση των συνεδριάσεων των ποινικών δικαστηρίων

Πρακτικά με μαγνητοφώνηση των συνεδριάσεων των ποινικών δικαστηρίων

Video ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Μετά από πολυετείς προσπάθειες και παρεμβάσεις όλων των φορέων της Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε την απαιτούμενη κατ’ άρθρο 143 ΚΠΔ απόφαση (ΥΑ 45304/2021, ΦΕΚ Β΄136/19.1.2021) για την υλοποίηση της τήρησης των πρακτικών με μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση των συνεδριάσεων και στα ποινικά δικαστήρια. Σύμφωνα με την απόφαση το σύστημα τήρησης πρακτικών των συζητήσεων με φωνοληψία εφαρμόζεται στα ποινικά δικαστήρια με την ηχογράφηση και αποηχογράφηση της διαδικασίας από την έναρξη της δίκης μέχρι το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας.

Video ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Η ως άνω διαδικασία τήρησης των πρακτικών, θα επιτρέψει την αποτύπωση της ποινικής δίκης με ακρίβεια, θα ελαχιστοποιήσει τις αμφισβητήσεις των μαρτυρικών καταθέσεων, θα διευκολύνει ουσιωδώς το έργο των συνηγόρων και θα επιταχύνει την καθαρογραφή των αποφάσεων.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη προμηθευτεί την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και η υλοποίηση του μέτρου ξεκινά δοκιμαστικά από αύριο 22.1.2021 σε τρία Τριμελή Πλημμελειοδικεία Αθηνών, ενώ αναμένεται στο προσεχές διάστημα η επέκτασή του στα υπόλοιπα ποινικά δικαστήρια.

Video Νομολογία

–Επισυνάπτεται το ΦΕΚ Β΄136/19.1.2021.

Συνημμένα

 
 

   BANNER ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΜΕΓΑΛΟ                        NEO BANNER ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΡΣΙΤΑ     

 
 
 
 
Πηγή: dsa.gr