210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 23:29

Αμοιβή Δικηγόρων Νομικής Βοήθειας για την Υποβολή Αίτησης στην Πλατφόρμα για τα Υπερχρεωμένα Φυσικά Πρόσωπα ΝΕΟ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με δεδομένο ότι δεν έχει μέχρι τώρα αποσαφηνιστεί το καθεστώς που διέπει την αμοιβή των Δικηγόρων Νομικής Βοήθειας για την Υποβολή Αίτησης στην Πλατφόρμα για τα Υπερχρεωμένα Φυσικά Πρόσωπα, η θέση-πρόταση του ΔΣΑ επί του ζητήματος είναι η εξής:

Επειδή στο Παράρτημα Ι του Κώδικα Δικηγόρων δεν προβλέπεται ειδική αμοιβή για την υποβολή στην πλατφόρμα της αίτησης για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα, οι δικηγόροι, που διορίζονται για την εκπροσώπηση εντολέων μέσω του θεσμού της Νομικής Βοήθειας, θα πρέπει να προσδιορίσουν την αμοιβή τους, που θα υποβάλουν στο ΤΑΧΔΙΚ, μέσω της προβλεπόμενης στο Παράρτημα Ι αμοιβής για χρονοχρέωση, που προσδιορίζεται σε 80 ευρώ ανά ώρα απασχόλησης.

Τ.Ν.Π. ο Σόλων Πράσινο Πορτοκαλί

Video ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Ως χρόνος απασχόλησης θα θεωρηθεί ο χρόνος συνεργασίας με τον εντολέα για την ενημέρωση του δικηγόρου επί των οφειλών, ο χρόνος μελέτης των εγγράφων, που θα προσκομισθούν στον δικηγόρο και ο χρόνος, που θα απαιτηθεί για την υποβολή της αίτησης στην πλατφόρμα.

Καλούμε τα συναρμόδια Υπουργεία Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης να αποσαφηνίσουν άμεσα με Εγκύκλιό τους το ανωτέρω, μείζον για το δικηγορικό σώμα, ζήτημα και να προβούν στις δέουσες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους ώστε να επισπευστεί η καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων νομικής βοήθειας στους συναδέλφους.

 NEO BANNER ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΡΣΙΤΑ

 

Πηγή :dsa.gr

Διαβάστηκε 76 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 20:16

Τελευταία άρθρα από τον/την ΟΝΟΥΦΡΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.