210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 22:29

Δικαστές (και μέλη ΔΣ) κατά πλειοψηφίας: “Οι προσωπικές αντιπαραθέσεις ανάγονται σε θεσμικό πρόβλημα” και προκαλούν “διεθνή διασυρμό της χώρας” ΝΕΟ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η «κόντρα» μεταξύ της μεγαλύτερης δικαστικής Ένωσης της χώρας (του προεδρείου της ) και του υπουργείου Δικαιοσύνης μεταφέρθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Την ευθεία αντίθεσή τους στην “πολεμική” που έχει αναπτυχθεί από την πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζεται η Ελλάδα “δήθεν ως μία χώρα με έλλειμμα Δημοκρατίας”, εκφράζει η ομάδα της Ένωσης Δικαστών “Δικαστική Πρωτοβουλία”, υπό το μέλος του ΔΣ Μαργαρίτα Στενιώτη.
Η ανακοίνωση αναφέρεται στις επιστολές της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών περί συστηματικού αποκλεισμού από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και απαξίωση των δικαστών με αφορμή το σχέδιο υπηρεσιακής κατάστασης των δικαστικών λειτουργών.
 
Η «κόντρα» μεταξύ της μεγαλύτερης δικαστικής Ένωσης της χώρας (του προεδρείου της ) και του υπουργείου Δικαιοσύνης μεταφέρθηκε με αυτό τον τρόπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με μέλη του ΔΣ να αντιδρούν πλέον δημόσια θεωρώντας ότι ουσιαστικά “προσωπικής φύσεως αντιπαραθέσεις ανάγονται σε θεσμικό πρόβλημα για τη Δικαιοσύνη” κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει. 
Μάλιστα αντιτίθενται ευθέως στις αναφορές που εμφανίζουν τη χώρα μας “δήθεν, ως μία χώρα με έλλειμμα Δημοκρατίας”
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση της “Δικαστικής Πρωτοβουλίας”, έχει ως εξής:
 
“Με ιδιαίτερη προσοχή, παρακολουθούμε, το τελευταίο χρονικό διάστημα, τις παρεμβάσεις του προεδρείου της ΕΝΔΕ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών σχετικά με τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.
Εκφράζουμε την ευθεία αντίθεσή μας απέναντι σε όλες αυτές τις παρεμβάσεις, που διασύρουν διεθνώς τη χώρα μας, εμφανίζοντας την, δήθεν, ως μία χώρα με έλλειμμα Δημοκρατίας. 
Στο Κράτος Δικαίου, οι θεσμοί δεν προσφέρονται για επικοινωνιακή εκμετάλλευση, προσωπικής φύσεως δε αντιπαραθέσεις πρέπει, να παραγκωνίζονται και δεν δύνανται να ανάγονται σε θεσμικό πρόβλημα για τη Δικαιοσύνη.
Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης
Κων/νος Βουλγαρίδης, Εφέτης
Νικήτας Βελίας, Ειρηνοδίκης
Εμμανουήλ Φωτάκης, Ειρηνοδίκης”
 
 
 
 
Πηγή: dikastiko.gr
Διαβάστηκε 16 φορές

Τελευταία άρθρα από τον/την ΟΝΟΥΦΡΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.