210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Εκτροπή Οχήματος Ένσταση Συντρέχοντος Πταίσματος Συνεπιβάτη.Επιβιβάσθηκε σε όχημα γνωρίζοντας ότι ο οδηγός τελεί εν μέθη

Εκτροπή – Ανατροπή Οχήματος

 Υπαιτιότητα του εν μέθη οδηγού (1,80 ο/οο ποσοστό οινοπνεύματος στο αίμα) ο οποίος απώλεσε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να εκτραπεί, να ανατραπεί και να συρθεί επί 42 μέτρα παράλληλα της οδού καταλήγοντας σε παρακείμενο αγρόκτημα (παράβ. άρθρ. 12 παρ. 1, 1 παρ. 1. 16 παρ. 4, 1 παρ. 1, 19 παρ. 2,3 και 42 του ΚΟΚ).

 Συνεπεία του εν λόγω ατυχήματος τραυματίσθηκε σοβαρότητα ο συνοδηγός του, ο οποίος, υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κάκωση ΑΜΝΜ, τετραπληγία, πληγία κάτω άκρων και σοβαρή πάρεση άνω άκρων εξαιτίας των οποίων νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε διάφορα νοσοκομεία και τελικά απεβίωσε μετά πάροδο οκτώ μηνών.

 

Ένσταση Συντρέχοντος Πταίσματος Συνεπιβάτη (ΑΚ 300)

Επιβιβάσθηκε σε όχημα γνωρίζοντας

ότι ο οδηγός τελεί εν μέθη

  Κρίθηκε συνυπαίτος σε ποσοστό 20%, στην επέλευση του θανάτου του, ο 25χρονος συνεπιβάτης ο οποίος αν και διαπιστώνει από την όλη συμπεριφορά του οδηγού, ότι ο τελευταίος οδηγεί υπό την επήρεια μέθης και δεν αντιδρά, αναλαμβάνει και ο ίδιος, ως ένα σημείο, τον κίνδυνο, να υποστεί τις συνέπειες, της κατ’ ανάγκη αμελούς οδήγησης από τον οδηγό που τελεί εν μέθη.

  Ενταύθα κρίθηκε ότι το γεγονός αυτό

...

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.