210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Πρόσκρουση επί σταθμευμένου -Παράλειψη επισήμανσης Ακινητοποιηθέντος Οχήματος από Τριγωνική Πινακίδα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2006

Υπαιτιότης 80% του οδηγού του σταθμεύσαντος ΔΧΦ, ο οποίος δεν στάθμευσε το όχημά του στο άκρο δεξιό της οδού, αλλά σε απόσταση 1,15 μέτρων από το άκρο του ασφάλτινου ερείσματος, καταλαμβάνοντας το μείζον του ρεύματος κυκλοφορίας. Επιπροσθέτως παρέλειψε να τοποθετήσει το αντανακλαστικό τρίγωνο σε απόσταση από τον χώρο σταθμεύσεώς του, (άρΘρο 34 παρ. 9 ΚΟΚ), με αποτέλεσμα να προσκρούσει επ' αυτού το όπισθεν κινούμενο όχημα, ο οδηγός του οποίου τραυματίσθηκε Θανασίμως.

Υπαιτιότης 20% του οδηγού του προσκρούσαντος οχήματος καθότι εκρίθη ότι η ευρεθείσα μικρή έστω υπέρβαση του ορίου περιεκτικότητας οινοπνεύματος στο αίμα (Μέθη) (Ο,55%) επηρέασε την αντίληψη του, ώστε καΘυστερημένα να προβεί σε αποφευκτικό ελιγμό και τροχοπέδηση (12 μέτρα). (2) (βλ. κατωτέρω σχόλια παρατηρήσεις)

Στο συμπέρασμά το αυτό κατέληξε το δικαστήριο αναφέροντας

...

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.