210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Εκτροπή ΔΧ Λεωφορείου και πτώση αυτού εντός της κοίτης του ποταμού Αλιάκμονα Φθαρμένα Ελαστικά - Πραγματογνωμοσύνη

Απόφ.Μον.Πρ.Θεσ/κης 22529/2004
Πρόεδρος: Νικολέτα Παναγιωτίδου

Εκτροπή ΔΧ Λεωφορείου
και πτώση αυτού εντός της κοίτης του ποταμού Αλιάκμονα

Αποκλειστική υπαιτιότητα του οδηγού του λεωφορείου, ο οποίος με αυξημένη για τις περιστάσεις ταχύτητα (νύκτα, υγρό οδόστρωμα κλπ), επιχειρώντας να εισέλθει στην τρίτη λωρίδα αυτοκινητοδρόμου, (στην γέφυρα του Αλιάκμονα), απώλεσε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα την εκτροπή του επί των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και την εν συνεχεία πτώση του από ύψους 9 μέτρων στην κήτη του ποταμού Αλιάκμονα. (παράβ. Άρθρ. άρθρ. 12, 19, 81 παρ. 13 του ΚΟΚ).
Σημ. ΣΕΣυγκ.Δ
Κατωτέρω δημοσιεύουμε την εκδοθείσα απόφαση του Μον.Πρωτ.Θεσ/κης 22529/2004 η οποία επιδίκασε αποζημιώσεις στα μέλη των οικογενειών των θυμάτων στο τροχαίο ατύχημα που προκλήθηκε από την εκτροπή και πτώση ΔΧ λεωφορείου στην κοίτη του Αλιάκμονα. Το πολύπειρο αυτό ατύχημα, συντάραξε το πανελλήνιο, λόγω της ιδιαιτερότητάς του, αλλά και της μεγάλης προβολής που έτυχε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στην απόφαση αυτή καταδεικνύεται ο σπουδαίος και ουσιαστικός ρόλος τόσο μεν του πραγμστογνώμονα που έχει ως κύριο έργο να διαφωτίσει και να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα περί των αιτίων πρόκλησης ενός τροχαίου ατυχήματος, όσον και της σωστά συντεταγμένης έκ8εσης αυτοψίας της τροχαίας.

Φθαρμένα Ελαστικά

Στην πρόκληση του ανωτέρω ατυχήματος, συνέβαλε

...

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.