210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Έργα επί των οδών (ΠΑΘΕ)-Πρόσκρουση ΔΧ Φορτηγού επί ρυθμιστικής πινακίδας-Εκτροπή - Ανατροπή

Έργα επί των οδών (ΠΑΘΕ) (1)

Πρόσκρουση ΔΧ Φορτηγού

επί ρυθμιστικής πινακίδας (Ρ-52δ)

με αποτέλεσμα την εκτροπή – ανατροπή

και πρόσκρουση επί θυρίδας υπό κατασκευή διοδίων

 

 Πρόσκρουση ΔΧ φορτηγού το οποίο έσυρε ΔΧ επικαθήμενο όχημα, επί ρυθμιστικής πινακίδας Ρ52δ (υποχρεωτική διέλευση μόνο από τη δεξιά  πλευρά εμποδίου), η οποία ευρίσκετο (εκτός στοιχίσεως) πεσμένη στην μοναδική διαθέσιμη λωρίδα κυκλοφορίας, εντός της ζώνης εκτέλεσης έργων οδοποιίας με αποτέλεσμα την εκτροπή του ανωτέρω βαρέως οχήματος και την πρόσκρουση και ανατροπή αυτού επί των θυρίδων των κατασκευαζόμενων διοδίων.

  Υπαιτιότητα 70% των προστηθέντων υπαλλήλων της εναγομένης εργολήπτριας εταιρίας, η οποία μολονότι ως ανάδοχος εργολάβος της κατασκευής συμπληρωματικών εργασιών αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, είχε αναλάβει, εκτός των άλλων, την υποχρέωση να λαμβάνει κατά την εκτέλεση των έργων, όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλονται από την ισχύουσα νομοθεσία, εν τούτοις δεν διενεργούσε  δια των αρμοδίων υπαλλήλων της, όπως όφειλε, επαρκείς ελέγχους ώστε να διαπιστωθεί εγκαίρως η πτώση της προαναφερομένης ρυθμιστικής πινακίδας εντός του ρεύματος κυκλοφορίας.

  Επιπροσθέτως, ενόψει του ότι το εργοτάξιο λειτουργούσε κατά τον χρόνο του επιδίκου ατυχήματος, η εναγόμενη  εταιρία όφειλε να στηρίξει τις πινακίδες κατά τον ίδιο τρόπο που στηρίζονται οι πινακίδες μόνιμης σημάνσεως, δηλαδή με πάκτωση στο έδαφος, διότι το εργοτάξιο υπαγόταν στην κατηγορία των εργοταξίων μακράς διαρκείας, ενώ σε κάθε περίπτωση οι χρησιμοποιούμενες πινακίδες έπρεπε να είναι αρκούντως σταθερές ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα  σταθερότητας αυτών.

 Συνυπαιτιότητά  30% του οδηγού του ανωτέρω ΔΧ φορτηγού καθότι δεν οδηγούσε το όχημα του με σύνεση, με αποτέλεσμα να αντιληφθεί καθυστερημένα την πεσμένη πινακίδα στην μοναδική διαθέσιμη λωρίδα κυκλοφορίας και να πραγματοποιήσει ενστικτωδώς την τελευταία στιγμή αποφευκτικό ελιγμό προς τα αριστερά, χωρίς όμως να αποφύγει την πρόσκρουση επ΄αυτού.

 

 

Ολική Καταστροφή Οχήματος

 

  Από την επίδικη σύγκρουση υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή υπό την οικονομοτεχνική έννοια του όρου ο τράκτορας - ελκυστήρας και η τριαξονική επικαθήμενη ανοιχτή καρότσα, αφού η αξία αποκαταστάσεως των ζημιών που υπέστησαν υπερβαίνουν την εμπορική τους αξία προ του ατυχήματος. Επιδικάσθηκε η αξία τους κατά τον χρόνο του ατυχήματος μειούμενη κατά την αξία των υπολειμμάτων σιδηρικών (σώστρα).

 

Στέρηση Χρήσης Βλαβέντος οχήματος

 

  Συνεπεία των ζημιών που υπέστη το φορτηγό εξ αιτίας της ανωτέρω σύγκρουσης ο ενάγων ιδιοκτήτης του αποστερήθηκε την χρήση  και εκμετάλλευσή του για από την 7-7-2004 μέχρι την 30-8-2004 , οπότε το αντικατέστησε με άλλο φορτηγό, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί κατά το ποσό των 13.750 ευρώ, το οποίο με πιθανότητα και κατά την συνήθη πορεία των πραγμάτων θα αποκέρδιζε, αν δεν είχε συμβεί το  επίδικο ατύχημα, εφόσον αποδείχθηκε ότι κέρδιζε 250 ευρώ ημερησίως, αφού το ανωτέρω φορτηγό όχημά του ήταν ενταγμένο σε μεταφορική εταιρία  και πραγματοποιούσε καθημερινώς μεταφορές εμπορευμάτων.

 

...

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.