210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Έργα επί των Οδών Πρόσκρουση ΙΧΕ επί Πινακίδας Σήμανσης Έργων

Έργα επί των Οδών

Πρόσκρουση ΙΧΕ επί Πινακίδας Σήμανσης Έργων

 

 

 Αποκλειστική υπαιτιότητα του οδηγού ΙΧΕ, ο οποίος μη συμμορφούμενος προς τις  επιβαλλόμενες από τις σχετικές πινακίδες σήμανσης έργων υποχρεώσεις του, δεν μείωσε  την ταχύτητα του οχήματός του,  παραλείποντας να μετακινηθεί προοδευτικά από την αριστερή λωρίδα, στην οποία εκινείτο προς την δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του ρεύματος πορείας του  (παρά τις προειδοποιητικές πινακίδες επικειμένου περιορισμού λωρίδων). Αποτέλεσμα της αμελούς αυτής συμπεριφοράς του ανωτέρω οδηγού ήταν η πρόσκρουση του οχήματός του στις πινακίδες, που αποτελούσαν την τοποθετημένη στο σημείο αυτό σήμανση,  ο ελαφρός τραυματισμός του ιδίου και η πρόκληση σοβαρών υλικών ζημιών στο όχημά του. (παρ. άρθρ. 12 παρ. 1, 19 παρ. 1, 2 Ν. 2696/99).

 Με την κατωτέρω δημοσιευόμενη απόφαση το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε ότι το Εφετείο διέλαβε στο αποδεικτικό του πόρισμα σαφείς, επαρκείς και μη αντιφατικές αιτιολογίες ως προς τη μη συνδρομή των προϋποθέσεων εφαρμογής των ουσιαστικών διατάξεων των άρθρων 914, 297-299, 932 και 346 ΑΚ, καθιστώντας εφικτό τον αναιρετικό έλεγχο, αφού αναφέρονται:

...

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.