210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Φθαρμένα Ελαστικά Αγωγή Εργοδότη κατά εργαζομένου οδηγού του για ζημίες από τροχαίο ατύχημα

Φθαρμένα Ελαστικά (1)

Αγωγή Εργοδότη κατά εργαζομένου οδηγού του για ζημίες από τροχαίο ατύχημα – Απορριπτέα

Σύγκρουση Αντιθέτως Κινουμένων

 

  Ο εναγόμενος υπό του εργοδότη του οδηγός προσεγγίζοντας σε δεξιά κλειστή στροφή, με ελαφρά κατηφορική κλίση, απώλεσε τον έλεγχο του οχήματός του λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, εξαιτίας βροχόπτωσης και φθαρμένων ελαστικών με αποτέλεσμα να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα, και να συγκρουσθεί με κανονικώς κινούμενο όχημα.

 Κρίθηκε αποκλειστικά υπαίτιος ο ενάγων ιδιοκτήτης καθότι αν και είχε διαπιστωθεί και προ 10μηνου από το ΚΤΕΟ η κακή κατάσταση των ελαστικών του οχήματος του, (διαπιστωθείσα και  από την τροχαία στην έκθεση αυτοψίας), δεν προέβη στην αντικατάστασή τους υποχρέωση που επιπλέον απορρέει και από το καθήκον  πρόνοιας που έχει ως εργοδότης προς τον εναγόμενο υπάλληλό του να διασφαλίζει ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και να διατηρεί το αυτοκίνητο της επιχείρησης σε καλή κατάσταση, προβαίνοντας έγκαιρα σε όλες τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και επισκευής.

Δημοσιεύεται στη ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ τεύχος ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

Απόφ.Ειρ.....

Για να συνεχίσετε την ανἀγνωση της απόφασης, εάν είστε συνδρομητής, πατήστε απο κάτω στην φράση (για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε εδὠ) και συμπληρώστε τους κωδικούς σας. 

Εάν δεν είστε συνδρομητής και θέλετε να προχωρήσετε πατήστε εδώ

...

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.