210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Απαγόρευση πλειστηριασμού ακινήτου - Προϋποθέσεις

Απαγόρευση πλειστηριασμού ακινήτου Προϋποθέσεις

Έως την 31.12.2013 απαγορεύεται ο πλειστηριασμός ακινήτου που χρησιμεύει ως κύρια κατοικία, κατά τα οριζόμενα από το άρθρο 9 παρ. 2 του Ν 3869/2010, και μάλιστα, μετά την τροποποίησή του με το άρθρο 46 παρ. 2 του Ν 3986/2011, ακόμη και όταν τούτος (πλειστηριασμός) επισπεύδεται σε βάρος φυσικού προσώπου, που δεν στερείται πτωχευτικής ικανότητας (είναι έμπορος), ήτοι δεν εμπίπτει στις ρυθμίσεις του  Ν 3869/2010, ακόμη και όταν η απαίτηση του πιστωτικού ιδρύματος υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ ή και όταν επισπεύδων δεν είναι πιστωτικό ίδρυμα.

Λόγος ανακοπής

Ακύρωση αναγκαστικής εκτέλεσης

 

Ορισμένος είναι ο λόγος ανακοπής, με τον οποίον , ο ανακόπτων διώκει την ακύρωση της αναγκαστικής εκτέλεσης για τον λόγο, ότι υπάγεται στην ρύθμιση του άρθρου 19 του Ν. 3869/10. Ο ανακόπτων ισχυρίζεται, ότι υπάγεται στην ρύθμιση του άρθρου 19 του νόμου 3869/10,  ήτοι της απαγόρευσης του πλειστηριασμού του κατασχεθέντος ακινήτου ( κύρια κατοικία ). Αβάσιμος είναι αντίστοιχα, ο λόγος έφεσης, με τον οποίον υποστηρίζονται τα αντίθετα.

Το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, το οποίο έκρινε, ότι ο εξώδικος συμβιβασμός, αποτελεί προδικασία της αίτησης του άρθρου 4 παρ. 1 και όχι εκείνης του 19 παρ. 1, ορθά ερμήνευσε και εφάρμοσε τον νόμο.

 

Αγαπητέ συνάδελφε μην μένεις ανημέρωτος

Επειδή δεν μπορείς να γνωρίζεις τι καινούργιο προκύπτει καθημερινά στην Νομολογία μας

ΠΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ από κάτω και απέκτησε τώρα πρόσβαση στην Τ.Ν.Π. ο Σόλων άλλα και στην εβδομαδιαία ενημέρωση Σχολιασμένης Νομολογίας και Νομικών Ειδήσεων σε όλο το εύρος του Δικαίου για να γνωρίζεις άμεσα ότι συμβαίνει όταν συμβαίνει    Για περισσότερα πάτησε εδώ

Εάν είστε συνδρομητής πατήστε στην παρακάτω φράση λίγο πιο κάτω (Για να διαβάστε περισότερα πατήστε εδώ)

μετά την λέξη Κείμενο απόφασης Μον.Εφ.......

 

 

Κείμενο απόφασης Μον.Εφ.......

...

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.