210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Αντισυνταγματική η κατάργηση του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα - επιδόματος αδείας των λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου και των στρατιωτικών ΝΕΟ

Αντισυνταγματική η κατάργηση του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα

καθώς και του επιδόματος αδείας των λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου και των στρατιωτικών

Με το το ν.4093/2012 (άρθρο πρώτο περ. 1 υποπερ. Γ.1 της παρ. Γ) καταργήθηκαν από 1/1/2013 τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας των λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου και των στρατιωτικών.

Το ΣτΕ (υπό 7μελή σύνθεση) έκρινε με απόφασή του ότι η ως άνω διάταξη είναι αντίθετη στο άρθρο 25 (παρ. 1) και 4 (παρ. 5) του Συντάγματος, καθώς και στις απορρέουσες από αυτό αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη.

 

Διαφορετική η γνώμη της μειοψηφίας.

Παραπέμπεται το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Η ανωτέρω απόφαση του ΣτΕ εκδόθηκε μετά από προδικαστικό ερώτημα που υπέβαλε ενώπιον αυτού μονομελές διοικητικό πρωτοδικείο, ύστερα από αγωγή που άσκησαν ενώπιον αυτού δικαστικοί υπάλληλοι, με την οποία ζητούσαν την καταβολή από το Ελληνικό Δημόσιο των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας, που τους είχαν περικοπεί από 1/1/2013 με βάση την προαναφερόμενη διάταξη του ν.4093/2012.

 

Απόφ. ΣτΕ.

...

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.