210 9824002 | 6977 000 500 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   |

Σε ισχύ από σήμερα οι νέοι ΠΚ και ΚΠοινΔ - Επικαιροποιημένοι συγκριτικοί πίνακες ΝΕΟ

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα, 1η Ιουλίου 2019, ο νέος Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) και ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας (Νόμος 4620/2019).
Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι Κώδικες συνιστούν μια προσπάθεια επίτευξης αντεγκληματικών και εγγυητικών για τα δικαιώματα στόχων με την ανανέωση της ύλης τους μετά από 70 χρόνια και τη βελτίωση του ποινικού συστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα πρέπει να κυρωθεί από τη - νέα εν προκειμένω - Βουλή εντός σαράντα ημερών.

Ευχαριστούμε θερμά τους δικηγόρους Αλέξανδρο Μαντζούτσο, Βενιαμίν Μπατή και Μαρία Αγγελή για την επιμέλεια του σχετικού έργου για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Δεδομένης της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος και με στόχο την αρτιότητά του, οποιεσδήποτε παρατηρήσεις για διορθώσεις/βελτιώσεις είναι ευπρόσδεκτες.

Δείτε τον Συγκριτικό Πίνακα για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ο Πίνακας για τον Ποινικό Κώδικα χωρίζεται σε τρία μέρη, στο Γενικό Μέρος (Πρώτο Βιβλίο Ποινικού Κώδικα) και στο Ειδικό Μέρος και τις Μεταβατικές Διατάξεις (Δεύτερο και Τρίτο Βιβλίο Ποινικού Κώδικα).

Δείτε αναλυτικά τον συγκριτικό πίνακα διατάξεων του Γενικού Μέρους και το Ειδικό Μέρος χωρισμένο σε Πρώτο και Δεύτερο Μέρος.

 

 

Πηγή : lawspot.gr

ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ newsletters prev1

legal bank

Newsletter

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το καλάθι σας είναι άδειο.